Interjú ELENA DINCA-val


Interjú ELENA DINCA-val

 

A Székely Hírmondó február 12-én elbeszélgetett a keret egyetlen román játékosával, ezt az interjút olvashatják az elkövetkezőkben:
 
„Angolul alig beszél, magyarul pedig egyáltalán, de ez nem gátolja meg abban, hogy jól érezze magát Sepsiszentgyörgyön. Elena Dincă a Sepsi-SIC egyetlen román anyanyelvű játékosa, és állítja, nem bánta meg, hogy visszatért Háromszékre, mivel szereti itt.
 
– Korábban játszott már Sepsiszentgyörgyön. Milyen volt visszatérni ide?
– Szeretem Sepsiszentgyörgyön, nagyon jól érzem itt magam. Az emberek nyugodtabbak, mint az ország többi részén, és az, ami a lelátón történik minden mérkőzés alatt, egyszerűen csodálatos. Sehol az országban nem lát az ember ilyent, ennyire lelkes szurkolótábort, akik olyan mértékben szeretik a csapatot, hogy képesek idegenbe is elkísérni. Elgondoltam, hogy ezek a szurkolók pénzt költenek az útra, a belépőkre csak azért, hogy mellettünk legyenek, ez pedig csodálatos. Szép emlékeket őrzök a pár évvel ezelőtti itt eltöltött időszakomról is, amikor országos ezüstérmesek, illetve Román-kupa győztesek lettünk.
 
– Mi minden történt a két szentgyörgyi leigazolás között?
– Egy évet Târgovișten játszottam, majd szünetet tartottam, kisbabám született. Ezután visszatértem a sportéletbe, két évig Gyulafehérváron dobtam, majd ismét Sepsiszentgyörgyre kerültem. Ismertem már a vezetőség nagy részét, tisztelem és szeretem őket, tehát nem volt nehéz döntés ide visszatérni.
 
– Milyen érzés egyetlen román anyanyelvűként játszani a csapatban?
– Fura. Sokszor az az érzésem, hogy külföldön játszom. Az angolt értem, viszont nem beszélem, magyarul pedig nem tudok. Más csapatoknál szokásunk volt kimenni a városba a csapattársakkal, és mind románul beszéltünk. Itt másképp van. Persze, ennek van pozitív vetülete is, így több időt töltök a családommal. Nemrég otthon Târgovișten bementem egy üzletbe és vártam, hogy úgy szóljanak hozzám, hogy tessék. Aztán leesett a tantusz, hogy ez nem az a hely.
 
– Hogyan látja a csapatot? Milyen a hangulat az öltözőben?
– Szeretem azt, hogy a csapat egyként áll a pályán, senki nem azért játszik, hogy egyénileg tűnjön ki, hanem a csapat egysége a lényeg. Ezt nagyon értékelem, és ebből kifolyólag az öltözőben is jó a hangulat. Véleményem szerint a mérkőzések kezdetén kellene javítanunk, nehezen lendülünk játékba, és az ilyenkor felhalmozott hátrányt nem minden esetben lehet behozni. Azt hiszem, egész életemben kísérteni fog az Arad elleni mérkőzés, amikor egy negyed alatt egyetlen pontot dobtunk. Arad ellen minden áron nyerni akartunk, de a nagyon rossz kezdés miatt veszítettünk. Ha ezen tudunk javítani, bízom benne, hogy jobb mérkőzéseket játszhatunk”.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat