Fantasztikus első negyed után legyőztük a Gyulafehérvárt


Fantasztikus első negyed után legyőztük a Gyulafehérvárt

 SEPSI-SIC – Gyulafehérvári Egyetem 77-65 (36-16, 19-17, 12-19, 10-13)

   Volt tétje a mérkőzésnek: ha legalább 7 ponttal győzünk, sikerül magunkhoz ragadnunk a pályaelőnyt a rájátszás során, amennyiben a fehérvári csapattal kell megmérkőznünk.
   A mérkőzés a vendég Thompson kosarával kezdődött, ezt követően másfél perc alatt elhúztunk 8-2-re. Egy Laza-Tarta hárompontost követően a nagyon jó estét kifogó Wampler hétpontos, majd Ivanovic 3 hárompontos sorozata után a negyed derekára már 24 pontot szórtunk. A kék-fehérek továbbra sem tudtak magukhoz térni, kezdőötösünk folytatta a tűzijátékot. A negyedben 23 mezőnydobásunkból 17 célt talált, a végére az eredményjelző a hihetetlen 36-16-t mutatta.
    A második szakaszban kiegyenlítődött a játék, előnyünk viszont maradt 20 pont körüli. A vendégek főként féltávról voltak eredményesek, csapatunk tagjai nagyon harcosan játszottak, a védekezés is jól működött (55-33)
   A térfélcsere után mintha kicsit lazábban kezdtünk volna, az addigi feszített tempót is nehéz volt tartani: a csapatot a zöld-fehér szív vitte a közönség fergeteges szurkolása közepette. A negyed végére a gyulafehérváriak egy 8-0-s sorozattal 15 pontra faragták hátrányukat, ez nem sok jót ígért a végjátékra nézve (67-52).
   A záró negyedet csapatunknak jobban sikerült kezdenie, Wampler és Valentine kosaraival újra 19 pont lett az előnyünk. Innen egy következett egy utolsó fehérvári –0-7-es– roham, a fórunk 12 pontosra olvadt. A legjobbkor jött Valentine kosara, amely megtörte a vendégek lendületét, akik nem találtak fogást védekezésünkön. Az utolsó 4 perc már csak 4-4 pontot hozott, játékosaink egymást segítették védekezésben, igazi csapatként hősiesen küzdve csodálatos győzelmet arattak (77-65) 
 


Sepsi SIC: Kelemen, Kokovay, Dézsi, Ivanovic (11p/9), Rhoads (15p), Sinka, Valentine (14 pont, 16 lepattanó), Dinca (3p/3), Bailey (14p), Wampler (20p, 12 lepattanó). Edző: Déri Csaba.

Gyulafehérvári Egyetem: Abramzon, Voica, Papp, Brantlova, Melnika, Uiuiu, Thompson, Laza, Tobin, Nagy, Vukoje. Edző: Miroslav Popov
 
Lepattanók: 50-31
Kétpontos dobások: 51/25 ill. 56/20
Hárompontosok: 15/6 ill. 16/4
Büntetők aránya: 16/10 ill. 15/13
Eladott labdák: 25-16


Tabyha Wampler: „A mai meccsen nagyon jól választottunk dobóhelyzeteket és ezek nagyrészét sikeresen értékesítettük. Csapatként játszottunk, jó összjátékkal sok lepattanóval és a jó labdairányítással sikerült megnyernünk a meccset."

Miroslav Popov: „Úgy gondolom, hogy Szentgyörgy nagyon jól játszott az első félidőben, nagyon gyorsan szaladtak, nagyon sok jó dobásuk volt, amit értékesítettek. Sajnos mi nem védekeztünk elég jól, mintha meg lettek volna kötve a lábaink. A szurkolók nagyon jól tették a dolgukat, biztatták a csapatot és a szentgyörgyi lányok ettől szárnyakat kaptak. Mi csak a második félidőben kezdtük játszani a játékunkat és a hátrányunkat a felére csökkentettük. A második félidőben 8 jó helyzetünk volt a palánk alatt, amit nem tudtunk értékesíteni, ha ezt megtettük volna a különbség az utolsó két percben csupán 2-3 pont lett volna, de kétségek nélkül jobb volt az ellenfél ma este".

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat