EMLÉKEZŐ:


EMLÉKEZŐ:

 

Sepsi BC—Târgovişte 70—60 (14—14, 29—17, 9—18, 18—11)
Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Laurenţiu Grigoraş, Fabiana Niţu.
Sepsi BC: Vass 12/3, Rasmussen 10/3, Oliveira 9, Matovic 11, Diaconu 26/12—Vescan 2, Csillag, Veres, Sándor, Nagy, Kerekes. Edző: Veres Attila.
Târgovişte: Pârâu 13/3, Toma 4, Brosovszky 6/6, Givens 11, Thompson 19/3—Uiuiu, Doron 4, Frohlich, Ogorodnikova 3, Manta. Edző: Cătălin Tănase.
A harminckilenc bajnoki mérkőzés óta veretlen, címvé­dő, szupersztárokkal teletűzdelt Târgovişte látogatott 2010 február 27-én Sepsiszentgyörgyre, ahol tízpontos vereséget szenvedett a házigazda Sepsi BC-től a pontvadászat második szakaszának ötödik fordulóbeli telt házas csúcsrangadóján. A Háromszék napilap így írt a mérkőzésről:
„Taps, énekszó, síp, dobpörgés és a megszokott rigmusok mellett rajtolt a találkozó, amelynek első negyedé­ben fej fej mellett haladt a két csapat, mindkét együttes keményen védekezett, és teljes egészében kihasználta a kínálkozó lehetőségeit. A második tíz percben azonban megváltozott a játék képe, s a parádézó zöld-fehér mezes lányok 12 pontos különbséggel vonultak az öltözőbe. A nagyszünet után a vendégek irányították a találkozót, olyannyira, hogy kétszer annyi pontot szereztek, mint a házigazdák. Az utolsó játékrészben újra a szentgyörgyi alakulat volt a jobb, amely a mérkőzés teljes egésze alatt kőkeményen harcolt, bízott saját esélyeiben, és mindent megtett azért, hogy megnyerje ezt a derbit. A Sepsi BC legjobbja most is Diaconu volt, de a teljes csapat kivette részét a győzelemből. Édes a győzelem íze, de csak egy csatát nyertünk meg, és a bajnokság java még hátravan! Szép volt, lányok! Jó volt látni, hallani és érezni, hogy a szentgyörgyi kosárlabda-kedvelők mindvégig buzdították kedvenceiket, és egyként harcoltak, szenvedtek, illetve örvendtek csapatunk idei legnagyobb sikerének.”
A történelem megismételheti önmagát, Hajrá SEPSI-SIC

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat