DÉRI CSABA edzőt a FANS Magazine CSU Alba Iulia kérdezte


A kupa elhódítása elsődleges célkitűzésnek számít Önöknek ebben az évadban? 

Mivel idén új csapat építése a kitűzött cél, és a Sepsi-SIC nem vesz részt nemzetközi kupákban, a bajnokság és a kupa is egyenlő súlyú prioritást élvez.
 
Milyen esélyeket lát cspatának a trófea megnyerésére?
A kupa négyesdöntő csapatai közül talán a mi csapatunk rendelkezik a legkevesebb bevethető játékossal, a végső győzelemhez nagy bravúr kell. Mindent beleadunk az első mérkőzésen a hazai csapat ellen, szeretnénk győzni, egy éremnek már nagyon örülnénk.
 
A kupa négyesdöntőbe a legerősebb csapatok kerültek. Jó lehetőségnek tartja az eseményt az ellenfelek tanulmányozására a bajnoki érmekért folytatott csatározásokhoz? 
Ebben a szakaszban a csapatok nagyon jól ismerik egymást, mindenki tud mindent a másikról. Mértékadó ilyenkor a play-off tapasztalat. Gyulafehérvár ellen rövid idő alatt ötször csapunk össze, nagyon fontos ezekben az esetekben a játékosok pillanatnyi formája és a egészségi állapota. Mindent megteszünk, hogy legyőzzük a hazaiakat az elődöntőben. 
 
Gyulafehérvár tavaly után másodszor rendez ilyen fontos rendezvényt, Hogy értékeli ezt, a CSU-nak a női kosárlabda körökben való felemelkedését látja ebben? 
Gratulálunk a CSU-nak a megrendezési jog elnyeréséért, és ahhoz, hogy egy tőkeerős szponzort találtak ehhez. Látszik, hogy komolyak a célkitűzések, szüksége van a román kosárlabdának az ilyen szép közönséggel rendelkező városokra, mint amilyen az Önöké és a miénk. Szerettük volna ha a hazaiak rendelkezésére állhatna egy nagyobb kapacitású csarnok, a saját közönségünk érdeklődésére is kicsinek bizonyul a gyulafehérvári sportterem. 
Másrészről jó dolognak tartom, hogy ilyen erős négyes jutott a Final Four-ba, minden országban irányított sorsolás van a kupában és erre törekedni kell. A bajnokság szinvonaláról csak annyit, hogy vélemenyem szerint a román férfi és női bajnokság a térségben a legerősebb, bejött a Szövetség elképzelése a légiósszám növelésére.
 
Természetesnek találja a Szövetség azon döntését, hogy összekapcsolta a Kupa Final Four megrendezését az All Star Game-mel?
Részemről nagyon jó törekvésnek tartom, kissé szokatlan, de végiggondolva érdemes belőle tradíciót csinálni. Igazi kosárlabda ünneppé válhat, ki lehet használni a benne rejlő lehetőségeket. 
 
Mit preferálna: egy bajnoki aranyat vagy a kupaelsőséget?
Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy válogassunk, projektünk elején tartunk, igyekszünk minden lehetőséget megragadni. Keretünket jórészt fiatal játékosok alkotják, akik sikerre éhesek, nem érzik a tét nyomását. Mindkét sorozat jó lehetőség a bizonyításra, nekünk nincs már amit veszítenünk. Amennyire a rotációnk megengedi, bátran fogunk előre menni, harcolunk minden alkalommal. 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat