Nagy este: győzelem az Euroliga-résztvevő Targoviste felett


Nagy este: győzelem az Euroliga-résztvevő Targoviste felett

 

SEPSI-SIC - CSM TARGOVISTE 79-64 (17-20, 19-12, 25-13, 18-19)   
 
        A történelem ismétli önmagát: a 3 évvel ezelőtt aratott szép Sepsi BC győzelmet egy még nagyobb követte, legyőztük az Euroliga-résztvevő Targoviste-t.  
      Teltház előtt, ideges kezdést követően Ajavon kosaraival 5-0-ra lépett el a kék-sárga mezes vendégcsapat. Ivanovic triplája után sikerült fokozatosan kiegyenlítetté tennünk a mérkőzést, 14-14-nél volt először egyenlő az állás. A játék kissé kapkodó volt mindkét részről, a mérkőzésen eladott labdák közel fele erre a negyedre esett. Ahogy kezdte, úgy végezte: Ajavon 6 pontja zárta a negyedet (17-20).
      A második negyed kezdetén Claudia Pop kosaraival a bajnokcsapat 7 pontra távolodott, viszont ezután egy 10-0-s sorozattal 2 perc alatt megfordítottuk az állást. Marginean 6 pontja után még vezettek a vendégek (29-30), mint később kiderült, utoljára. A visszatérő Kajdacsi triplájával és Rhoads kosaraival nálunk volt az előny (36-32).
      Fantasztikus harmadik negyedet produkált csapatunk! Ivanovic kitűnő játékával (22 pontjából 12-őt ebben a részben termelt) is fokozatosan távolodtunk el az ellenféltől. A közönség frenetikus szurkolása közepette egy újabb 10-0-s sorozat tudtára adta a nekik, hogy nagyon messze kerültek a győzelemtől (61-45).
       A zárószakasz elején már 23 is volt az előnyünk, felemelő volt nézni, ahogy lányaink egymásért küzdenek, a szurkolótábor tombolása mintha szárnyakat adott volna. A végére a bajnokcsapatnak a szépítésre és a nagy égés elkerülésére még futotta, Ajavon kosara állította be a végeredményt: 79-64.
      Gyakorlatilag a mérkőzés összes mutatójában (dobószázalék, lepattanók, hatékonyság) felülmúltuk a bajnokcsapatot, és ami a legfontosabb a közelgő csaták szempontjából, a csapat megmutatta mekkora szíve van, és mindig kerül valaki aki képes a többiek élére állni szorult helyzetben.
 
        Milica Ivanovic: "Elsősorban köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak, fantasztikusak voltak ma este és ők segítettek hozzá ehhez az óriási győzelemhez és ahhoz, hogy bebizonyítsuk milyen jók vagyunk. Egész meccs folyamán egy csapatként játszottunk, együtt szenvedtünk, mindig ott voltunk és segítettuk egymást. Nagyon nagy iramú meccs volt, én úgy gondolom, hogy a csapatkémiának köszönhetően minden jól ment. A csapattársaim nagyon jól láttak engem a pályán és amikor üresen voltam már csak érvényesítenem kellett  a dobást. Nem saját magunknak teremtettük meg a helyzeteket, hanem egymásnak, jól vittük körbe a labdát és nagyon jól védekeztünk a végéig, ez az ami megnyerte  a mecset!"
 
     Tabytha Wampler: "Ismét egy csapatként játszottunk, úgy látszik ha ezt teszük akkor nincs előttünk akadály. Ha mindazt, amit ma este csináltunk meg tudjuk ismételni Szatmár ellen, akkor miénk lehet a győzelem. A mi szurkolóink a legjobbak! Ők nagyon nagy mértékben segítettek a győzelem elérésében!"
 
SEPSI-SIC: Kelemen, Kokovay, Ivanovic (22p/12), Rhoads (17p), Sinka, Kajdacsi (3p/3), Valentine (11p), Dinca (3p/3), Bailey (12p), Wampler (11p, 13 lepattanó). Edző: Déri Csaba.
 
CSM TARGOVISTE:  Pop, Davis, Miljkovic, Matic,Tikhonenko, Robbins, Hutanu, Filip, Stoenescu, Ajavon, Marginean, Edző: Florin Nini
 
Lepattanók: 36-30
Kétpontos dobások: 45/26 ill. 50/21
Hárompontosok: 19/7 ill. 14/3
Büntetők aránya: 9/6 ill. 20/13
Eladott labdák: 22-21
 
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat