Sepsi-SIC - CS Municipal Târgovişte 70 – 48


  Sepsi SIC - CS Municipal Targoviste 70 – 48 (23-17, 18-14, 15-8, 14-9)

   játékvezetők: Martinescu (Szeben) , Podar (Kolozsvár)
 
  Sepsi SIC: Jeffery 8, Lovasz, Kelemen, Kokovay, Harrison 16, Pascalau 8, Marshall 6, Parau 11, Debreczi, Kilin, Murphy 19, Cutas 2.
 
  CS Municipal Targoviste: Green, Olah Orosz 4, Kirberg, Usurelu, Alecu, Hutanu, Dinca, Coker 4, Stoenescu 7, Watson, Poole 23, Givens 10
 
  Nagy reményekkel érkezett városunkba a tavalyi bajnok, amennyiben sikerült volna 11 pontnál nagyobb különbségű győzelmet aratnia, alapszakasz győztesként pályaelőnnyel rendelkezett volna a rájátszás végéig. Bár a remény hal meg utoljára, mondják, nem sok esélye volt a Targoviste-i csapatnak a győzelemre az utolsó előtti fordulóban rendezett mérkőzésen.
 
     A csarnok már félórával a kezdés előtt megtelt, jópáran lemaradtak a mérkőzésről, rég volt ilyen városunkban. A közönségünk fantasztikus volt, varázslatos hangulatot teremtett a Szabó Kati Csarnokban, amit még a vendégszurkerek provokatív viselkedése sem tudott elrontani.
      Harrison első kosarára a Poole és Orosz húzta kékmezesek még megtalálták a választ. Első 15 pontjukból 9-et távolról szerezték, 13-17-es állásnál viszont beragadtak, 12 egységet ment zsinórban csapatunk, mint utóbb kiderült, csak szaladt ezentúl az eredmény után a vendégek gárdája. Fokozatosan felülkerekedtünk a festékben és Parau is jól irányított (7 assziszt), szünetre 10 pontos előnnyel tértek a zöldek.
      Szünet után nem tudta már szorossá tenni a játékot a bajnok, gyengén dobtak mezőnyből, a bajnokság kiemelkedő játékosa, Givens pedig nem tudott fogást találni a nagyon jól védekező Pascalau-n. A 25. perctől egy 11-0-s rohanással 20 pontosra nőtt előnyünk, Murphy fantasztikusan harcolt mindkét oldalon, a vendégekben csak Poole tartotta a lelket. A végén már pályára lépett cseresorunk is, a közönség tombolása közepette sokáig emlékezetes vereséget mértünk Targoviste-re, és ami fontosabb, első helyezésünk biztosította pályaelőnyünk nagy reményekre ad okot.

 

IMG_0224

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat