Mikes Zoran - Nagyon jó félévünk volt


Mikes Zoran - Nagyon jó félévünk volt
1. Mennyire elégedett a csapat eddigi eredményével?
A szezon első részében mi jobban játszottunk, mint amire eleinte számítottam. Még a legnagyobb optimisták sem remélték, hogy az első helyen leszünk a téli szünetben, de mi is tisztában kell lennünk, hogy csak egy győzelem a különbség az első és a negyedik hely közt. Csak két mérkőzést vesztettük, de képesek lettünk volna mindegyiket megnyerni. Első helyen állunk a ranglistán együtt Targoviste csapatával, emellett miután ugyanőket kiejtettük, bejutottunk a kupa Final Fourba. Ez mutatja, hogy mennyire nehéz volt a sorsolásunk a kupában. Nagyon jónak értékelem a szezon első részét, de őszintén ki kell mondjuk, hogy a többi csapat pár eredménye is közrejátszott jelenlegi helyezésünkhöz. Az elért eredmények azt mutatták, hogy az idén több erős csapat van a bajnokságban, nagyon felkészültek kellett legyünk, hogy legyőzhessük őket. Mi minden mérkőzést nagyon komolyan vettünk, ezért is tudtuk mind megnyerni a potenciálisan nehéz idegenbeli mérkőzéseket, és nem engedtük, hogy meglepetések szülessenek. A játékosok nagyon komolyak, elfogadják a klub szabályait, munkakörülményeit és az elért eredmények ennek a kemény munkának a gyümölcsei.
 
2. Hogy értékeli a játékosok egyéni teljesítényét, hozzáállását?
Nem akarok túl sokat beszélni egyes játékosok egyéni teljesítményeiről, mivel csapatunk hatékonyság mutatóban (efficiency) első helyen áll. Jó játékosaink vannak, akik ugyanúgy nagyon jó személyiségek is, akik készek magukat alárendelni a csapat érdekeinek. Biztos vagyok benne minden játékosunk tudja, hogy még mindig nem értük el a képességeink határát, mindegyikük képes akár jobban is játszani, képesek fejlődni mérkőzésről mérkőzésre. Én hiszek bennük, és támogatom őket ebben. Amit a  legjobban kedvelek, az a csapatkémia. Úgy gondolom, hogy a morálunk jó, látom, hogy mindenki szeretne dolgozni és fejlődni, jó eredmények előjele lehet, hogy a játékosok és a vezetőség egy irányba húzza a szekeret.
 
3. Fognak új játékosokat látni nézőink a bajnokság második felében?
Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy egy új játékos esetleges igazolása valószínűleg sokat segítene a jövőben. Mi nyitott szemmel járunk, de minden a klub anyagi lehetőségeitől függ. Szeretnénk (és nem csak ebben a bajnoki évben) versenyképesek lenni, a bajnokság meghatározó csapata lenni. Ezért kell körültekintőnek lenni, egy rossz döntés a csapat  jövőjét is fenyegetheti. Rengeteg szomorú példa van a női kosárlabdában Európában, például ott van az Euroliga győztes Ros Casares Valencia esete, amely a kupagyőzelem után anyagilag összeomlott. Van jópár fiatal játékosunk, akik be kell bizonyítsák, hogy számíthatunk rájuk az elkövetkezőkben, és meccseken is jól tudnak teljesíteni, nem csak az edzéseken. Ugyanis a mi csapatunk a jövőre is gondol, és szeretnénk ha befektetéseink megtérülnének ilyen téren. 
 
4. Mit gondol, esélyesek vagyunk emlékezetes eredményre ebben a szezonban?
Nagyon nehéz válaszolni erre a kérdésre. Tudom, hogy a maximumot fogjuk kihozni magunkból, majd meglátjuk ez mire lesz elég. Nehéz menetrendünk van, idegenbeli meccseink próbára tesznek, bár eddig a kinti meccseinken jobban teljesítettünk. Apró dolgok tudják befolyásolni a végső sorrendet. Bízom benne, hogy stabilak leszünk, és jó mérkőzéseket tudunk játszani a visszavágók során. Az utolsó pillanatig fogunk harcolni, bár az élboly nagyon sűrű, bízom benne, hogy az élen tudunk zárni.
 
5. Mit üzen a szurkolóinknak?
Egy sikeres év végén minden kedves szurkolónknak szeretnék  kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánni. A legjobbakat kívánom a csapathoz közel állókhoz, hogy mindig támogassák a csapatot, mi pedig a magunk során kitesszük a szívünket a pályára, hogy boldoggá tehessük őket.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat