KUPAGYŐZTES A SEPSI-SIC!


 

  GyulafehérvárSepsi-SIC 54–61 (13-13, 15-16, 13-13, 13-19)

 
  Kb.1600 néző
  Vezette: Fa­biana Martinescu, Alin Faur, Alexandra Dincă.
 
 
  Gyulafehérvár: Pavel 8/3, Uiuiu 2, Agunbiade 13/3, McFarland 7/6, Kuster 3–Price 8, Ardelean, Fodor, Toma 4, Deura 9/9.
 
  Sepsi-SIC: Jeffery 19, Harrison 9/6, Marshall 4, Părău 10, Murphy 16–Cutaş 3/3, Kilin, Debreczi, Paşcalău, Kokovay, Kelemen, Lovász.
 
 
Mezőny dobószázalék: 20/65 – 31%, illetve 19/52 – 37%.
Büntetők dobószázaléka: 7/10– 70%, illetve 20/21– 95%.
Lepattanók: 33–39.
Legtöbb lepattanó: Agunbiade 9, illetve Murphy 11.
Legtöbb gólpassz: McFarland 3, illetve Părău 5
 
      A Románia Kupa döntőjében a Sepsi SIC mérkőzött meg a CSU Gyulafehérvár csapatával. A fehér megyeiek jobban kezdtek, 5 perc után 4 pontos előnyre tettek szert. Az előző napi meccs - amelyen Stefanie Murphy 29 pontot dobott-tapasztalatából kiindulva a kékmezesek nagyon odafigyeltek a hatástalanítására. A negyed végére lányaink összeszedték magukat és így 13-13-as eredménnyel végződött az első játékrész.
 
      A második negyedben csapatunk igyekezett irányítani a játékot, de sokat hiba csúszott a játékunkba, s ezt a másik csapat mindig kihasználta, sok ellentámadást indítva. 
 
      A harmadik negyedben és a negyedik elején, fej-fej mellett haladt a két csapat. Amint 3 pontos előnyre tett szert az egyik csapat, a másik egy három pontossal válaszolt. A mérkőzés utolsó 5 percében már a zöld-fehér mezesek teljesen átvették az irányítást, a gyulafehérvári csapaton érződött, hogy elfáradtak és a nyomás túl nagynak bizonyult számukra. Fantasztikus büntető százalékunknak köszönhetően is sikerült sikerült lerázni az ellenfelet, a meccs 4 pontos hazai előnnyel zárult, így a Sepsi Sic lett a román kupa győztes. 
  
  A díjátadó ünnepségen mind a négy csapat képviseltette magát és miután Annemarie Parau átvette a győztesnek járó kupát, folytatódott az ünneplés: "Román kupa Székelyföldön!" skandálták a végsőkig kitartó szurkolók.
 
A döntő után nyilatkozat a játékosok, illetve a vezetőedzők:
 
 
Miroslav Popov: "Úgy gondolom, hogy jó meccs volt, mindig jó egy ilyen környezetben, ilyen hangulatban játszani. A mérkőzés szorosnak bizonyult 35 percig, de aztán a SIC-nek jobb dobóhelyzeteik voltak, amiket értékesítettek is, velünk ellenben. Mindezek ellenére, büszke vagyok a csapatomra, meg vagyok elégedve velük. Múlt héten elvesztettünk egy turnét így nem volt annyi erőnk a döntőre, mint amennyi Szentgyörgynek volt. Nagy különbséget jelentett Stefanie Murphy játéka, gyorsabb, mint a mi beállósaink akik sajnos nem védekeztek elég jól."
 
 
 
 
 
 
 
 
L'Oreal Joy Price: "Egyet kell értenem az edzővel, jó meccs volt, annak ellenére is, hogy kikaptunk, de nekünk még sok tapasztalatot kell gyűjtenünk hisz nagyon fiatalok vagyunk. Ők betaláltak a kosárba, mi kihagytuk, ilyen az élet, de fogunk tanulni ebből és készülünk a következő meccsekre is, a Play-off-ra. Ami legjobban fájt nekem, az volt, hogy egy héttel ezelőtt ugyanebben a helyzetben voltunk, másodikok lettünk és végig kellett néznünk ahogy mindenki más ünnepel."
 
 
 
 
 
 Annemarie Părău: "Egy nehéz meccsre számítottam, nagy nyomással, elvégre itthon játszottunk, de sokat segítettek a szurkolóink, végig mellettünk álltak és átsegítettek a legnehezebb részeken is. Gyulafehérvárnak jó csapata van, személy szerint nekem nehéznek bizonyult a volt csapattársaim ellen játszani. A végeredmény a fontos, ami ez esetben nekünk kedvezett."
 
 
 
 
 
 
 Zoran Mikes: "Először is nagyon örülök a győzelemnek, sok munkánk van benne. Talán az ellenfél szerint a pillanat, ami eldöntötte a meccs végkimenetelét Alexandra Uiuiu sérülése lenne. Azonban a sérülések a sport része, nálunk is az egyik húzóember, Florina Pascalău nem tudott részt venni a meccsen és ez egy nagy hiányt jelentett számunkra. Nehéz meccsre számítottunk és kockázatot vállaltunk amikor eldőlt, hogy mi rendezzük a Final Fourt, a szervezők vállán mindig nagyobb a nyomás. Szerintem a mi szurkolótáborunk a legjobb az egész női ligában, nem tudunk elég hálásak lenni. Muszáj megemlítenem, hogy a szezonban csak kétszer kaptunk ki és az utóbbi alkalommal pontosan Gyulafehérvártól. Úgy érzem, hogy a lányok megérdemlik ezt a győzelmet, hogy ma este ünnepelhessenek, de hétfőtől már a további meccsekre kell gondolnunk, amihez ez a győzelem egy nagy löketet adhat." (G.O.)
 
 
 
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat