Sepsi-Sic – Gyulafehérvár 66-54


Sepsi-SicGyulafehérvár 66-54 (19-13, 16-10, 18-18, 13-13)
 
 
Jv: Bertalan István (Kolozsvár), Ciocan Ciprian (Nagybánya)
 
Sepsi-Sic: Jeffery 8,  Lovasz, Kelemen, Kokovay, Harrison 16, Pascalau 7, Marshall 19, Parau 8, Debreczi, Kilin, Murphy 8, Cutas      
     
Gyulafehérvár: Pavel 15, Deura 5,  Toma, Fodor,  Agunbiade 18, Ardelean, Beldian, Price 8, McFarland 1, Kuster 7
 
Hárompontosok: 13/3 -23% ill. 11/3 -27%
Büntetők: 19/13 -68% ill 19/15 -79%
Lepattanók: 32 ill. 31
 
      Kiegyensúlyozott meccskezdést hozott csapatunk első elődöntőbeli mérkőzése a gyulafehérvári Egyetem ellen. 
 
      Marshall kosara vezette fel az első felvonást, erre a másik oldalról Pavel és Kuster válaszolt. Támadásunk több esetben akadozott, pár ziccer is kimaradt, 6-8-ra még még a vendégek vezettek, zsinórban dobott 6 pontunkkal megfordítottuk az állást. Ekkor Jeffery egy betörést követően csúnya sérülést szenvedett és hosszú percekre kidőlt. A helyére beálló, sérüléséből visszatérő Pascalau új lendületet tudott adni a csapatnak, a negyedet 6 pontos előnnyel zártuk (19-13).
      A második negyedben Marshall (csapata legjobbja 19 pont, 8 lepattanóval) triplájával indult, amire nem késett Agunbiade távoli válasza, a folytatásban a csapatok felváltva találtak be, az adok-kapokból mi jöttünk ki jobban, az állás a szünetben 35-23 volt.
 
      A fordulás után tovább folyt a kiegyenlített játék, a 28. percben a fehérváriaknak sikerült 5 pontra felzárkózniuk, egy 10-0-s roham lehűtötte a kedélyeket, és a végére sikerült megszerezni a párharc első, nagyon fontos győzelmét.  
 
 
 
 
 
 Tyaunna Marshall: Nagyon jó volt a kezdésünk, szerintem a védekezésünk volt az, ami segített minket, az elején sok könnyű pontot szereztünk. Összességében a jó csapatmunkának köszönhetjük a győzelmet. 
 
 
 
 
 
 
 
Zoran Mikes: Először is nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük ezt a meccset is, annak ellenére, hogy mindig nagy a nyomás, amikor itthon játszunk. Nem hoztuk a formánkat a mai meccsen, tudunk mi ennél jobban is játszani. A mai védekezésünkkel bebizonyítottuk, hogy egy erős csapat vagyunk és remélem, hogy fogjuk bírni a szezon végéig. Ez csak egy lépés volt számunkra és bízom benne, hogy a második meccset is meg tudjuk nyerni. 
 
 
 
 
 
 
Miroslav Popov: A Szentgyörgy ma nagyon jól játszott, egy erős védekezéssel találkoztunk, aminek eredményeként mi nem tudtunk hatékonyak lenni támadásban. Tudtuk, hogy ez az ő receptjük, ők így játszanak és nyernek hazai pályán: erős védekezés, kemény támadás. Ma nem mutattuk meg, hogy igazából mit is tudunk, de remélem, hogy a következő meccsen jobban teljesítünk majd.
 
 
 
 
 
 
A másik ágon: Targoviste – Arad 79-53 (1-0)
 
 
 
 
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat