Megvan az első győzelem!


Bajnoki döntő, első mérkőzés:

Sepsi SIC–CSM Târgoviște 66:65 (15:17, 19:14, 15:8, 17:26)
Vezették: Sorin Drugău, Adrian Habor, Alexandra Dinca
 
Sepsi SIC: Părău 16 (2×3), Harrison 15 (1×3), Marshall 14 (1×3), Jeffery 9, Pașcalău 7, Murphy 5 (7 lepattanó), illetve játszott még Cutaș. Edző: Zoran Mikes.
 
Târgoviște: Poole 19 (3×3), Givens 17 és 9 lepattanó, Coker 13 és 8 lepattanó, Green 7 (1×3, 9 lepattanó), Stoenescu 7 (1×3), Huțanu 2, illetve játszott még Orosz és Watson. Edző: Dan Fleșeriu.
 
Hárompontosok: 4/13 (31%), ill. 5/22 (23%)
Büntetők: 8/15 (53%), ill.8/11 (73%)
Lepattanók: 32, ill. 39
 
      Nagy küzdelem után 66–65-re győzte le a Sepsi SIC hazai pályán a CSM Târgoviște csapatát, így összesítésben 1–0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban. 
Be kell ismerni, hogy hiányoztak Murphy pontjai, akit Huțanu kitűnően védett, illetve palánk alatt a Târgoviște bizonyult az erősebb félnek, és ezt a számok is alátámasztják. Părăut, Harrisont és Marshallt dícséret illeti, hiszen ma este kiemelkedően teljesítettek.
      A mérkőzés első pontjait Părău szerezte meg, aki a hárompontos vonal mögül talált be. Nem lehetett panasz a találkozó elején a zöld-fehér mezes lányokra, akik kitűnően védekeztek, azonban több közeli dobást is kihagytak. A hetedik percben Givens büntetődobásával a vendégek átvették a vezetést, amit hamar sikerült öt pontra növelniük (10–15). A házigazdák irányítója, Părău nagyszerűen teljesített, így az újabb találataival ledolgozták a hátrányukat (15–17).
      A második játékrészben Pașcalău egy kis pluszt hozott a Sepsi Sic játékába, így sikerült visszavenni a vezetést. Figyelmesebben játszottak Mikes edző lányai, és nem lehetett panasza sem Marshallra, sem pedig Harrison-ra. A félidő végén három ponttal, azaz 34–31-re vezetett a SIC.
      A szünet jót tett a lányoknak, hiszen a harmadik negyedben a határozott védelemnek köszönhetően mindössze 8 pontot dobtak a narancs-kék mezesek. Ezzel ellentétben a Părău által irányított házigazdák 15 egységig jutottak, így az utolsó negyed előtt 10 ponttal vezettek (49–39). Jeffery három perc alatt hat ponttal járult hozzá a zöld-fehérek előnyéhez.
      Eddig minden szép és jó volt, majd jött a pálfordulás és többször is a szívünkhöz kaptunk. Saját maguknak nehezítették meg a dolgukat Mikes lányai. Poole hárompontosával kezdtek a vendégek, majd Coker és Stoenescu büntetődobásaival 51–46-ra csökkent a különbség. Az utolsó játékrészben sok fejtörést okozott Poole, akinek újabb öt pontjával egyenlíteni tudott Dan Fleșeriu csapata (53–53). Jeffery, Harrison és Marshall a legjobbkor szereztek pontot, azonban Givens három, illetve Poole két pontja után már csak 66–65-re vezetett a Sepsi SIC. Az utolsó másodpercekben a már említett Poole kezében volt a Târgoviște győzelme, azonban csak a gyűrű szélét érte el a labda.
 
      Április 11-én, azaz szombat este 19 órától másodszor is megmérkőzik a Sepsi SIC a Târgoviște csapatával, melyet a Dolce Sport is közvetít.
 
 
 
 
Zoran Mikes: „Nagyon nehéz mérkőzés volt, és örölünk, hogy sikerült győznünk. Nagyszerűek voltak a szurkolók, és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Készülünk a holnapi mérkőzésre és reméljük, hogy azt is sikerül hozni. Még van minimum két mérkőzésünk, és remélem, hogy egyre jobbak leszünk.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stefanie Murphy: „Úgy gondolom, hogy ma nem a legjobbunkat adtuk, sokat hibáztunk, és sok lehetőséget hagytunk ki. Nyertünk egy ponttal és csak ez számít. Továbbra is kemény mérkőzésekre számítunk, de reméljük, hogy a második meccsen jobb arányban dobunk majd és meglesz az újabb győzelem is.”  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dan Fleșeriu: „Nehéz mérkőzés volt, de ilyen a kosárlabda. A tavalyi döntőben mi nyertünk egy ponttal, ezúttal pedig mi veszítettünk. Igyekszünk tanulni a hibáinkból és harcolunk tovább, mert még semmi nem dőlt el.”
 
 
 
 
 
 
 
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat