EGY LÉPÉSRE A BAJNOKI CÍM


Bajnoki döntő, második mérkőzés:
 
Sepsi SICCSM Târgoviște 68:63 (21:14, 15:14, 21:16, 11:19)
 
Vezették: Andrada Csender, Șerban Rașoga, Costin Bogdănescu
 
Sepsi SIC: Harrison 23 (5×3), Jeffery 17 (1×3 és 14 lepattanó), Marshall 8, Pașcalău 8, Părău 7, Cutaș 2, Kilin 2 és Murphy 1. Edző: Zoran Mikes.
 
Târgoviște: Green 15 (3×3 és 10 lepattanó), Coker 12 (1×3), Poole 12 (1×3), Givens 11, Huțanu 6, Stoenescu 5 (1×3), Watson 2 és játszott még Orosz. Edző: Dan Fleșeriu. 
 
Hárompontosok: 6/19 (32%), ill. 6/26 (23%)
Büntető: 16/18 (89%), ill. 9/15 (60%)
Lepattanó: 37, ill. 33
 
      Újra kimagaslóan teljesítettek Mikes lányai, és egy újabb emlékezetes mérkőzésen 68–63-ra győzték le a Târgoviște csapatát, így két győzelemmel várhatják a folytatást. Még egy sikeres találkozóra van szükségük a lányoknak és övék a dobógó legfelső foka, de ahhoz újra nagyot kell alkotniuk, ezúttal Dâmbovița megyében.
      Ennél jobb kezdésről nem is álmodhattak volna a lányok, hiszen Jeffery, Părău és Marshall találataival 8–0-ra vezettek. A vendégek négy és fél percen át nem találtak a gyűrűben, majd Coker törte meg a jeget, aki rögtön egy triplával köszönt be. Harrison is hozzálátott a pontgyártáshoz, hiszen az első negyedben rögtön két hárompontost is dobott, így tíz perc után 21–14-re vezettek a zöld-fehér mezesek.
      A második negyedben lehetőséget kapott Kilin Tünde is, aki mindössze két és fél percet volt a pályán, de nagy ambícióval játszott: két ponttal, illetve egy lepattanóval és egy assziszttal segítette a csapatot. Cutașra sem lehetett panasza Mikes edzőnek, hiszen a védelem egyik fontos alapköve volt a pályán töltött 15 perce alatt. Jeffery és Părău továbbra is hasznosan játszottak, így a szünet előtt négy perccel 12 pontos előnyre tett szert a Sepsi SIC (31–19). A Târgoviște csapatának Coker és Green találataival sikerült nyolc pontra csökkenteni a pontkülönbséget.
      A harmadik negyedet Harrison egy újabb triplával kezdte, amit néhány perccel később még egy követett. A lányok mindent beleadtak a győzelem érdekében, így nem meglepő, hogy a harmadik játékrészt is ők nyerték meg. Harrison hat és Părău két sikeres büntetődobásával 57–44-es vezetéssel várták az utolsó tíz percet a házigazdák.
      Green és Huțanu kissé megszorongatták a zöld-fehéreket, majd utóbbi három perccel a mérkőzés vége előtt öt szabálytalanság miatt kénytelen volt elhagyni a pályát. Bár az utolsó negyedet a naracs-kék mezesek nyerték meg, minden dícséret megillető Mikes lányait a nagyszerű teljesítményért. Szép volt lányok! Még egy győzelem és miénk lesz a bajnokság, a zöld-fehér mennyországgal együtt. Hujj, hujj hajrá! 
      A bajnoki döntő harmadik találkozója április 15-én, szerdán 19 órától lesz a Târgoviște otthonában, melyet a Dolce Sport közvetít.
 
 
 
 
Zoran Mikes: „Jobban játszottunk, mint előző nap. A nagy nyomás miatt a kritikus pillanatokban követtünk el hibákat és lehetőséget adtunk nekik, hogy felzárkózzanak. Ha a folytatásban is tudjuk majd kontrollálni a játékot, akkor úgy gondolom, hogy képesek vagyunk még egy győzelmet megszerezni. Most már nagyon közel vagyunk a végső sikerhez, ez viszont nem lesz könnyű, de van erőnk befejezni.
 
 
 
 
 
 
Annemarie Părău: „Úgy gondolom, hogy ezúttal nagyon jók voltunk támadásban, de egy szilárd védekezés el tudja dönteni a mérkőzést. Az utolsó percekben nagyon jól védekeztünk, és sikerült megszerezni a második győzelmet is.”
 
 
 
 
 
 
 
Dan Fleșeriu: „Nagyszerű volt a hangulat, és nagyszerű szurkolói vannak a szentgyörgyi csapatnak. A mérkőzést nem szeretném kommentálni, mert félek, hogy csúnya dolgokat mondanék.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat