Sajtóközlemény - Tiltakozik a SEPSI SIC

Tiltakozik a SEPSI SIC - Példátlan döntés a romániai sportéletben

A SEPSI SIC Sport Egyesület felháborodással vette tudomásul a Román Kosárlabda Szövetség Versenyszervezői, Leigazolás- és Átigazolásügyi Központi Bizottságának azon döntését, mely törölte a 2014—2015-ös női kosárlabda versenyszezonhoz tartozó Román Szuperkupa mérkőzését annak okán, hogy egyik résztvevő, a Târgoviștei MSC egy FIBA-büntetés miatt csapat-összeállítási nehézségekkel küzd.

Tiltakozunk a Román Kosárlabda Szövetség versenyprogramjában szereplő, kiemelkedő esemény eltörlésével szemben. Megengedhetetlen és teljesen elképzelhetetlen, hogy egy versenyprogramban szereplő kiemelkedő sporteseményt annak okán törüljenek, hogy az egyik csapat egy érvényben lévő büntetés miatt nem képes versenyképes csapatot összeállítani. Azt gondoljuk, hogy a bizottság által megfogalmazott indoklás példátlan a romániai sportéletben.

Egy párhuzammal élve: mi történt volna, ha az UEFA nem szervezte volna meg a Barcelona és Sevilla közti Európai Szuperkupa-mérkőzést arra hivatkozva, hogy a Barcelona nem tud versenyképes csapatot felvonultatni az átigazolási tilalom vagy Neymar sérülése miatt?

A Román Kosárlabda Szövetség ezzel a döntésével – a Târgoviștei MSC támogatásával – felrúgja a pártatlanság elvét; egy, a versenynaptárhoz tartozó kiemelkedő eseményt töröl annak függvényében, hogy az előbb említett csapat milyen fokon készült fel egy tétmérkőzés lebonyolítására.

Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a Román Kosárlabda Szövetség e döntésén keresztül a csapattal, ennek befektetőivel, támogatóival és szurkolóival – akik anyagiakat, időt és erőt nem sajnálva a célok és eredmények elérése érdekében támogatják a klubot – szembeni nagyfokú tiszteletlenség mellett az eddigiekig elő nem forduló rossz döntést hozott.

A büntetések célja pontosan a jogrend érdekében hozott általános fegyelem biztosítása. A Román Kosárlabda Szövetség célja a sportesemények számára egy olyan – fegyelem, törvényesség, becsületesség és sportszerűség által jellemzett – keret biztosítása, amelyben minden csapat egyenlő esélyekkel indul.

A Román Kosárlabda Szövetség azon döntése, mellyel törölte a Román Szuperkupa-mérkőzést teljességében ellentmond a fenti értékeknek, és erőteljesen károsítja a versenyszellemet. Éppen ezért határozottan kérjük ennek az egyoldalú döntésnek a visszavonását és a Román Szuperkupa-mérkőzés megszervezését a versenykiírásnak megfelelően. Ha a Târgoviștei MSC a továbbiakban is – különböző okokra hivatkozva – elutasítja a mérkőzés megszervezését, kérjük Román Kosárlabda Szövetséget, hogy az ellenfél meg nem jelenése miatt hivatalból nyilvánítása győztesnek a SEPSI SIC csapatát.

Miklós Zoltán
a SEPSI SIC Sport Egyesület elnöke

Rusz István
a SEPSI SIC Sport Egyesület menedzsere

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

sitemap   |   kapcsolat