Bajnok a Sepsi-SIC !


      Meggyőző és végig uralt játékkal 86–53 arányú győzelmet aratott a Sepsi-SIC Gyulafehérváron a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének harmadik mérkőzésén, így történetében először ünnepelhet bajnoki címet.
      Magabiztosan kezdett a Sepsi-SIC, hiszen Părău és Marshall kosaraival hat pontos előnyre tettek szert, majd Ursu is megszerezte Gyulafehérvár első pontjait. A zöld-fehérek már említett válogatott irányítója, illetve amerikai alacsonybedobója védhetetlennek bizonyultak, hiszen előbbi 6, míg utóbbi 8 pontot szórt az első negyedben. Csapatunk védelme már az első percektől kezdve jól működött, a házigazdák támadásai többször is elakadtak, amiből a SIC ellentámadással próbálkozhatott, így 8 pontos vezetéssel vághattak neki a második negyednek (11–18).
      A folytatásban Ursu hat pontjával kezdtek a Fehér megyeiek, amire Zoran Mikes időkéréssel válaszolt. A rövid szünet után újra jó ritmusban támadtak a háromszékiek, így tíz pontos előnyre tettek szert (18–28), amit a félidő végéig meg is tartottak.
 
      A második félidőben hengerelt a SIC, és ahogy már az első két mérkőzésen megszokhattuk, most is a zöld-fehérek domináltak a palánk alatt, illetve a dupla-dupláig – 14 pont és 10 gólpassz– jutó Părău sikeres hárompontosaival 21 pontos előnyt építettek ki (43–64). Az utolsó játékrészben végleg feladták Miroslav Popov tanítványai, és fizikailag sem voltak képesek felvenni a versenyt a szinte fáradságot nem ismerő csapatunkkal szemben, így az utolsó tíz percben Antic hat, míg Ursu és Webb két-két pontot jegyzett. Kissé érdekes, hogy a házigazdáktól csak a kezdő öt szerzett pontot, de az már kevésbé okoz meglepetést, hogy minden mutatóban jobbnak bizonyult a SIC. A 21 pontig jutó Marshall nem talált védőjére, Evans és Thompson ezúttal is brillíroztak a gyűrű alatt, illetve a mérkőzés utolsó perceiben minden játékosának lehetőséget biztosított Zoran Mikes, így Lazăr és Kokovay is feliratkozhatott a pontszerzők listájára.
 
      A zöld-fehérek vereség nélkül zárták a rájátszást, hiszen Alexandriát és Târgoviştet két mérkőzésen múlták felül, végül pedig Gyulafehérvárt három találkozón győzték le. Egész idényben kiemelkedően teljesített a SIC, és beigazolódott az ország legjobb szurkolói által skandált mondás: megnyertük, lányok, a bajnokságot!
 
      „Ez nagyszerű eredmény. Büszke vagyok, hogy a bajnokságot is megnyertük, és úgy gondolom, megtiszteltetés ezen játékosok edzőjének lenni. A csapat és a szurkolók számára is egy különleges pillanat. Hihetetlen élmény, amikor egy idényben a Román Kupa mellett a bajnokságot is behúzzuk” – nyilatkozta Zoran Mikes edző.
 
      „Nehéz volt, de vereség nélkül, három győzelemmel zártuk a döntőt. A szurkolók most is a hatodik játékosként bizonyítottak. Boldog vagyok, hogy nyertünk, és örülök, hogy részese lehetek ennek a történelmi pillanatnak, hiszen először bajnok a szentgyörgyi alakulat” – fogalmazott Annemarie Părău.
 
A Sepsi-SIC játékosai: Jeffery 12/3, Thompson 6, Evans 12, Marshall 21/3, Părău 14/6. Cserék: Pierre-Louis 6, Tavic 7, Lazăr 3/3, Stoenescu 3/3, Kokovay 2, Kilin, Lovász.
 
A Gyulafehérvár játékosai: Antic 17/3, Hadzovic 2, Webb 9/3, Karakasevic 4, Ursu 21/3. Cserék: Hammonds, Dincă, Fodor, Beldian, Abel, Gherman, Uiuiu.
 
(miska)
 
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat


 

Bajnok a Sepsi-SIC !