Első helyen zárt a Sepsi-SIC II.


Első helyen zárt a Sepsi-SIC II.

      A Sepsi-SIC II. 67–49 arányban diadalmaskodott a Kézdivásárhelyi SE felett az I. ligás női kosárlabda-bajnokság 14. fordulójában, így a zöld-fehér mezesek 13 győzelemmel és egy vereséggel a B-csoport első helyén végeztek megelőzve Târgoviște II. és a KSE csapatát.

      A Nemes Áron által irányított megyeszékhelyiek mindegyik negyedet megnyerték a fiatal játékosokból álló céhes városiak ellen, illetve az első perctől az utolsóig kezükben tartották a mérkőzést, palánk alatt pedig fölényben játszottak a Lovász-Lazăr kettősnek köszönhetően. Bár az első játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, és minden SIC-kosárra érkezett válasz a KSE részéről, a negyed utolsó percében Lazăr két sikeres triplája jelentette a különbséget (16–10). A folytatásban a már említett Lazăr kétszer is eredményes volt a hárompontos vonal mögül, viszont a kézdivásárhelyiek dobásai nem találtak utat a gyűrűbe, így 11 pontos hazai előnnyel fordulhattak az alakulatok.
 
      A szünet után Kilin irányításának és nyolc pontjának köszönhetően csapatunk tartani tudta előnyét, és 12 pontos vezetéssel vághatott neki az utolsó negyednek, hiszen hiába próbáltak felzárkózni a Ljubomir Kolarevic által irányított lányok, a szabálytalanságokért megítélt büntetőket rendre kihagyták. A mérkőzés utolsó perceiben egy 9–0-ás sorozatnak köszönhetően már 19 ponttal vezetett a SIC, így biztossá vált a győztes kiléte.
 
      „Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, hiszen csak egyszer szenvedtünk vereséget az idényben. Nem volt könnyű ezeket a mérkőzéseket győzelemmel zárni, hiszen a hosszabb utazások és a Nemzeti Ligás csapat edzései után játszottunk, ami plusz megterhelést jelentett egy pár játékosnak, illetve Kokovay Melánia is lesérült. Örülök, mert mindenki odatette magát, úgy a kisebbek, mint a tapasztalattal rendelkező lányok is. Reméljük, hogy az áprilisban megrendezésre kerülő négyes döntő tornán is hasonlóan jó eredményekkel zárunk.” – fogalmazott Nemes Áron edző.
 
A Sepsi-SIC II. játékosai: Lovász 12, Kilin 15/9, Gergely 5/3, Lazăr 28/18, Mikes 4, Sándor 1, Miklós-Holinka 2, Bölöni, Kanyó, Tamás, Belényesi.
(miska)

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat