Új év, új Aréna, új kihívás...


Új év, új Aréna, új kihívás...
      Egy sikeres szezont zárva, a Sepsi-SIC csapata új otthonra talált a Sepsi Arénában, városunk egyik gyöngyszemében, ahol minden bizonnyal az új szezon mérkőzéseit fogja játszani. Az új csarnok, egy részben régi, részben új csapatot fog a bajnokcsapat színeiben fogadni az ősztől.
      Új Aréna, új kihívás... a csapat stábja az új szabályoknak köszönhetően elkötelezettnek látta új kihívás elé állítani csapatát és beiratkozott a női Európa kupa (EuroCup Women) 2017-18-as sorozatba. Ezúttal három fronton mérkőzik meg, ami új kihívás elé állította a stábot, az élén az ötödik szezonját kezdő Mikes Zoran edzővel.
      Az új szabályoknak köszönhetően, egy gyökeresen megváltozandó bajnokság szemtanúi leszünk a szeptember végén kezdődő szezonban. Több európai és hazai játékos szerepeltetése lesz kötelező, ezzel gátat vetve a végtelen amerikai inváziónak. Az új szabályok értelmében egy hazai játékos szerepeltetése kötelező a meccs teljes időtartama alatt, valamint az első 10 percben egy 1996-ban vagy annál később született játékos kell a csapatot segítse. A Román Szövetség szabálymódosítása az idegenlégiósok összetételét is szabályozza, ami nem több mint öt légiós per csapat, de nem több mint három amerikai, Európa kupás csapatként egy engedménnyel, hogy egy plusz európai játékos szerződtetését teszi lehetővé csapatunknak.
 
Ezen módosítások értelmében a Sepsi-SIC csapata is módosul néhány poszton.
 
Mikes Zoran vezetőedzővel beszélgetünk az új évadról:
Sepsi SIC:
-Mivel töltötte idejét a szezonzárás után?
Mikes Zoran:
- Közvetlen a szezonzárás után, nem nagyon volt idő pihenésre, azon nyomban nekiálltunk elemezni az új szabályokat és megtervezni a jövő szezont, illetve a csapat elért egy olyan szintre, amikor már változásra volt szükség, , úgyszintén az utóbbi években kiérdemeltük helyünket az Európa Kupa küzdelemsorozatban és úgy döntöttünk, hogy elindulunk.
Logikus döntés volt, hogy egy olyan csapatot építünk, akiknek sikerül megismételni az elmúlt évek sikerét, valamint, hogy sikerüljön egy magasabb szintre emelni azzal, hogy beiratkoztunk az Európa Kupában (Eurocup Women).
Kiérdemeltük helyünket az európai porondon már az elmúlt években is, de nem akartunk lépéseket kihagyni, mert meg szerettük volna erősíteni a helyzetünket.
A Román Kosárlabda Szövetség szabályai sem segítették a részvételünket, de a módosításoknak köszönhetően és a helyi- illetve megyei tanács támogatásával, úgy gondoljuk, hogy ez egy pontos időzítés, hogy bemutatkozzunk, és jó benyomást keltsünk Európában, de nem elveszítve a hazai bajnokságban a célkitűzéseinket az új Sepsi Arénában.
Ahhoz, hogy ezen célkitűzéseinket elérjük, rengeteg játékost elemeztünk, válogattunk és a lehetőségeinkhez mérten úgy gondoljuk, hogy sikerült egy ehhez fogható csapatot összerakni.
Büszkén jelentjük ki, hogy a csapat összeállott.
Az elkövetkezendőkben azon fogunk dolgozni, hogy előkészítsük az idénykezdést, a felkészülést, valamint megtaláljuk a felkészülési tornák helyét és idejét.
Nagy erőfeszítést igényel egy Európa Kupára való felkészülés, mindenben maximálisát szeretnénk nyújtani, a következő két hónapban az anyagi hátterünket is szeretnénk erősíteni, új támogatókat keresünk, akikkel együtt határainkon is túl erősíteni tudjuk Székelyföld hírnevét.
 
Sepsi SIC: 
- Mit gondol mit jelent a csapatnak a támogatóknak és a Szövetségnek az Európa Kupa szereplés?
Mikes Zoran: 
- Ez egy óriási lehetőség mindenkinek és reméljük, hogy sikerül mindenkit büszkén képviselni inkluzív a Román Kosárlabda Szövetségnek pontokat szerezni, ezzel növelve a helyezésünket a ranglistán. Mindazáltal reméljük, hogy a Román Női Kosárlabda imidzsét is emelni tudjuk.
 
Sepsi SIC:
- Mit gondol az új csapatról?
Mikes Zoran:
- Első sorban nagyon boldog vagyok, hogy sikerül ugyanazzal a stábbal dolgozzak, akikkel az elmúlt év eredményeit sikerült elérni. A csapatról pedig úgy gondolom, hogy tapasztalt, képzett, energikus egyének közössége. Úgy gondoljuk, hogy sikerült egy olyan csapatot összerakni, akik a sportpályafutásuk alatt olyan célokat értek el, amelyek megegyeznek a mieinkkel. Mindahányan már valamilyen bajnokságban dobogós helyezéseket értek el, illetve rendelkeznek nemzetközi tapasztalatokkal is úgy válogatott szinten, mint klubok szintjén Európa Kupában való szereplés illetve akár Olimpiai részvétellel is. Reméljük, hogy sikerül őket összekovácsolni csapattá és minden szinten a lehető legjobb eredményt elérni.
 
Sepsi SIC:
- Mivel tölti most a szabadidejét?
Mikes Zoran:
- Mint minden évben, idén is részt veszünk a Bébi- és Mini kosárlabda tornán, Mángálián, most is éppen itt vagyunk, segítjük a Sepsi SIC gyerekcsapatainak fejlődését, neveljük őket és reméljük, hogy néhány éven belül közülük kerülnek ki az új Gödri- Parau Annemarie vagy Tyaunna Marshall-ok. 
 
Sepsi SIC:
- Mit üzen a szurkolóknak?
Mikes Zoran:
- Egy nagyon kemény szezon előtt állunk, ezért megszeretném hívni őket minden egyes meccsre, nem csak a kiválasztottakra, és közösen érjük el, hogy a Székely Légióról Európa szinten is úgy beszéljenek, mint a legjobb szurkolótábor. Ugyanakkor türelmet kérünk, nem egyszerű egyszerre három fronton helytállni, mindenhez türelemre és kitartásra van szükség, úgy, hogy tradíciót szeretnénk teremteni ebből, de megígérjük, hogy a szezon alatt és főleg a végén büszkék lesznek ránk, és miért ne írnánk közösen új történelmet.
 
A Sepsi SIC idei csapata:
 
Annemarie Gödri Părău
MEZSZÁM: #21
MAGASSÁG:170 cm
POSZT:IRÁNYÍTÓ
SZÜLETETT :08/03/1984
ÁLLAMPOLGÁRSÁGA :ROMÁN
EDDIGI CSAPATAI: 
Aradi ICIM, Sportul Studentesc Bukarest, Dexia Namur (Belgium), Saint Jacques Sport Reims (Franciaország), Elizur Ramla (Izrael), MCM Targoviste, Sepsi BC, Szatmárnémeti, Gyulafehérvár, Sepsi SIC
 
Kilin Tünde
MEZSZÁM: #5
MAGASSÁG:171 cm
POSZT:IRÁNYÍTÓ
SZÜLETETT :25/12/1991
ÁLLAMPOLGÁRSÁGA :ROMÁN
EDDIGI CSAPATAI: 
Kolozsvári Egyetem, Sportul Studentesc Bukarest, BCM Danzio Temesvár, Sepsi SIC
 
Ancuta Stoenescu
MEZSZÁM: #26
MAGASSÁG:175 cm
POSZT: IRÁNYITÓ
SZÜLETETT :01/01/1980
ÁLLAMPOLGÁRSÁGA :ROMÁN 
EDDIGI CSAPATAI:
Clubul Sportiv "Baschet Club ICIM " Arad, Livas Targoviste, Keravnos Cyprus College, Achilleas Kaimakliou, EKA AEL Limassol, K.V. Imperial AEL Limassol, Elizur Ramla, BCM Bega Danzio Timisoara, CSM Targoviste, BC Univ. Goldis ICIM Arad, Sepsi SIC
 
Andreea Hutanu
MEZSZÁM: 
MAGASSÁG:188 cm
POSZT: ERŐCSATÁR
SZÜLETETT :17/05/1988
ÁLLAMPOLGÁRSÁGA :ROMAN
EDDIGI CSAPATAI:
CSU ACSA Terapia Cluj Napoca, U Trustul Cre Cluj Napoca, Sepsi BC, CSM Targoviste, Sepsi SIC
 
Tyaunna Marshall
MEZSZÁM: #15
MAGASSÁG:175 cm
POSZT:BEDOBÓ
SZÜLETETT :22/12/1992
ÁLLAMPOLGÁRSÁGA :AMERIKA
EDDIGI CSAPATA:
Georgia Tech, New York Liberty (WNBA), Vassali Vigarano, Sepsi SIC, Indiana Fever (WNBA),Sepsi SIC, Atlanta Dream (WNBA)
 
Adrienne Webb
MEZSZÁM: 
MAGASSÁG:175 cm
POSZT:DOBÓHÁTVÉD , ALACSONYBEDOBÓ
SZÜLETETT :01/12/1990
ÁLLAMPOLGÁRSÁGA :AMERIKA
EDDIGI CSAPATA:
Louisiana State University Lady Tigers, Telge Basketball (Svédország), CSBT Alexandria, Gyulafehérvári Egyetem, CSU Olimpia Brassó
 
Ružica Džankić 
MEZSZÁM: 
MAGASSÁG: 182 cm
POSZT: ALACSONYBEDOBÓ
SZÜLETETT :07/07/1994
ÁLLAMPOLGÁRSÁGA :HORVÁT
EDDIGI CSAPATAI:
Medvescak (Horvátország), Enisey (Orosz)
 
Marina Kress
MEZSZÁM: 
MAGASSÁG:196 cm
POSZT:CENTER
SZÜLETETT :23/08/1980
ÁLLAMPOLGÁRSÁGA :FEHÉROROSZ
EDDIGI CSAPATAI:
Pécs,Dinamo Moscow, Wisla Krakow, Berezina Borisov, Galatasaray,Tarsus, Sony Athinaikos, Botas SK, Horizont Minsk
 
Nathalie Fontaine
MEZSZÁM: 
MAGASSÁG:188 cm
POSZT:ERŐCSATÁR
SZÜLETETT :03/10/1993
ÁLLAMPOLGÁRSÁGA :SVÉD
EDDIGI CSAPATAI:
Ball State University, TSB 1880 Wasserburg
 
 
Danielle Carter Hamilton
MEZSZÁM: 
MAGASSÁG:190 cm
POSZT:ERŐCSATÁR,CENTER
SZÜLETETT : 23/01/1990
ÁLLAMPOLGÁRSÁGA :SVÉD
EDDIGI CSAPATAI:
Georgia Tech University, BK Imos Brno (Csehország), Union Lyon Basket, Lulea Basket, Battipaglia (Olaszország)
 
Teodora Neagu
MEZSZÁM: 
MAGASSÁG:182 cm
POSZT: ERŐCSATÁR,CENTER
SZÜLETETT : 11/09/1996
ÁLLAMPOLGÁRSÁGA :ROMÁN
EDDIGI CSAPATAI:
BCM Danzio Timisoara, CS Universitatea Cluj Napoca
 
Kovács Renáta
MEZSZÁM: #9
MAGASSÁG:175 cm
POSZT: IRÁNYÍTÓ,DOBÓHÁTVÉD
SZÜLETETT : 29/06/1999
ÁLLAMPOLGÁRSÁGA :ROMÁN
EDDIGI CSAPATAI:
Gyergyószentmiklós ISK, KSE Kézdivásárhely
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat