Sima győzelem az első edzőmérkőzésen


 
      A jobb játékerőt képviselő, bajnoki címvédő Sepsi-SIC 94–57 (24–11, 27–18, 22–12, 21–16) arányú győzelmet aratott felkészülési mérkőzésen a Brassói Olimpia ellen a Sepsi Arénában.
      Több mint négy hónap után lépett újra pályára a címvédő Sepsi-SIC, amely első felkészülési mérkőzésén igazi erődemonstrációt tartott az előző idényben bronzérmes brassói csapat ellen. Már az első percek után nem volt kérdéses a győztes kiléte, a zöld-fehérek magabiztosan játszottak és Tyaunna Marshall vezérletével 13 pontos előnyre tettek szert az első játékrészben (24–11). A folytatásban a Brassói Olimpia egykori játékosa, Adrienne Webb is megcsillogtatta tudását, hiszen többször is eredményes volt a hárompontos vonal mögül. A lányaink stabil védelme néhol zavarba hozta a Dan Calancea irányította csapatot, akik nem tudtak mit kezdeni támadásban, így több eladott labda nehezítette a játékukat, képtelenek voltak válaszolni a Sepsi-SIC kosaraira. A házigazdák 22 pontos előnnyel vonultak szünetre, majd a második félidőben sem adtak sok esélyt a vendég csapatnak, így a harmadik és negyedik negyedet is pozitív mérleggel zárták. Csapatunk kihasználta a sokat hibázó ellenfél tévedéseit, ezeket pedig könnyű pontokkal büntette, hiszen a szerzett labdákat kevés kivétellel gyors ellentámadások végén pontra is váltotta. A zöld-fehérek legeredményesebb játékosa a 24 pontig jutó Tyaunna Marshall volt, a brassóiak részéről Ashley Morrissette és Portia Durrett teljesítménye emelkedett ki: előbbi 21, utóbbi 19 ponttal segítette csapatát.
      Annemarie Gödri-Părău egészségügyi okok miatt nem játszott, viszont a következő összecsapáson Zoran Mikes edző már valószínűleg pályára küldi. A lányok szombaton 17 órától újabb edzőmérkőzést játszanak a Brassói Olimpia csapatával a Sepsi Arénában. A belépés ingyenes.
 
      A Sepsi-SIC pontszerzői: Adrienne Webb 16 pont, Nathalie Fontaine 11, Kilin Tünde 6, Danielle Hamilton-Carter 6, Ružica Džankić 11, Marina Kress 5, Tyaunna Marshall 24, Kovács Renáta 3, Ancuța Stoenescu 12. Játszott még: Andreea Huțanu és Teodora Neagu.
     A Brassói Olimpiai pontszerzői: Morrissette 21 pont, Pesovic 5, Al Ashab 1, Dănălache 2, Irimia 3, Durrett 19, Higgins 6. Játszott még: Moraru, Brezoi, Pop, Chirilă.
 
Fotó: Henning János

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat