Hátrányból fordítva nyertünk Győrben - Együttműködési megállapodás született klubjaink között


Hátrányból fordítva nyertünk Győrben
 
      Bajnoki címvédő csapatunk kedd este edzőmérkőzésen tizenhat pontos hátrányból felállva, nagyszerű második félidei védekezéssel 74–69 (20–36, 15–11, 23–10, 16–12) arányban diadalmaskodott a házigazda CMB Cargo-UNI Győr felett az egyetemi csarnokban.
      Zoran Mikes a Webb, Kress, Marshall, Gödri-Părău és Neagu ötössel kezdett, Völgyi Péter pedig a Czank, Krivacevic, Fields, Goree, Laklóth ötöst küldte pályára. Megilletődötten léptek pályára lányaink, akik korábban még nem találkoztak a magyar bajnokság előző idényében negyedik helyen végző együttessel. A szentgyörgyiek támadásban és védekezésben elkövetett hibáit kihasználva, az első negyed végére 16 pontos előnyre tett szert a győri csapat. A folytatásban egyre jobban összeállt a védelem, így győri ellenfelünk nehezebben szerzett pontot, sőt, a hátralévő három negyedben lányaink akarata érvényesült. Tyaunna Marshall igazi vezér volt, hiszen nem akadt az ellenfél alakulatában olyan játékos, aki meg tudta volna állítani, és ezt a 33 pontja is bizonyítja. Figyelemre méltó a Sepsi-SIC védelme az első tíz perc után, hiszen a második, harmadik és negyedik negyedben összesen nem dobott annyi pontot a szintén Európa Kupában szereplő Győr, mint az első játékrészben.
 
      „Gyengén kezdtünk a mérkőzést, de ez véleményem szerint azért volt, mert nagyon hosszú utat tettünk meg, Győrben pedig egyetlen edzésünk volt. A CMB Cargo-UNI Győr erős csapat, néhány napja legyőzték az előző két idényben aranyérmet szerző soproniakat. A lányok bizonyították, hogy az elmúlt három hétben nem hiába dolgoztunk, fizikailag nagyon jól bírták, sőt, az ellenfél fölé is nőttek, én pedig igazán büszke vagyok a csapatra. Megmutatták, van karakterük azok után, hogy az első negyedben 36 pontot kaptunk. A felkészülési időszakban igyekszem egy olyan csapatot kialakítani, amelyre bármelyik ellenfél azt mondja, ellenünk igazán meg kell harcolnia. A folytatásban a Sió Kupára koncentrálunk, hiszen újabb összecsapások várnak ránk igazán jó csapatokkal” – mondta a mérkőzés után Zoran Mikes edző.
 
A Győr pontszerzői: Fields 17/3, Laklóth 10/3, Czank 3, Goree 12/3, Krivacevic 15, Varga 6, Stepanova 2, Simon Zs. 2, Török 2. Játszott még: Simon A.
A Sepsi-SIC pontszerzői: Webb 7/3, Kress 6, Marshall 33/6, Gödri-Părău 10/3, Džankić 4, Stoenescu 12/12, Hamilton-Carter 1, Kilin 1. Játszott még: Huțanu, Fontaine, Neagu.
 
       A zöld-fehér mezesek szeptember 14–16. között a 48. alkalommal megrendezett Sió Kupa kosárlabda tornán vesznek részt Szekszárdon, ahol jelen lesz még a házigazda KSC Szekszárd, a PINKK Pécs és a szlovén ZKK Celje. Lányaink csütörtökön 17 órától a PINKK Pécs ellen lépnek pályára, szombaton pedig vagy a Szekszárd vagy a Celje lesz az ellenfelük.
 
Fotó: Facebook/Women's Basketball Club Győr
 
 
 
Együttműködési megállapodás született klubjaink között
 
      A mérkőzés szünetében együttműködési megállapodást írt alá klubunk ügyvezetője, Rusz István, a CMB Cargo-UNI Győr részéről pedig Béki Gábor ügyvezető és Fűzy András társadalmi elnök. Az együttműködésben többek között szerepel, hogy a csapatok rendszeresen játszanak edzőmérkőzéseket egymással, illetve az utánpótlásra és az ifjúsági játékosok profivá válásának elősegítésére fókuszálnak. A megállapodás meghatározatlan időre szól.
 
      „Számunkra azért is fontos ez a szerződés, mert mégiscsak székelyföldi csapatról van szó, a régióban népszerű a kosárlabda, ráadásul erős együttesről beszélünk, mely idén hozzánk hasonlóan az Európa Kupában indul, azaz a magas színvonalú munka garancia náluk is” – mondta Fűzy András, hozzátéve, hogy tavaly nyáron ugyanilyen szakmai együttműködési megállapodást írtak alá a szerb Crvena Zvezda csapatával is.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat