Legyőztük a pécsieket, döntőt játszunk


      Zöld-fehér mezes lányaink csütörtökön 84–65 (13–22, 30–11, 14–18, 27–14) arányban diadalmaskodtak az egyszeres magyar bajnok PINKK-Pécsi 424 felett a 48. Sió Kupa elődöntőjében. Nagyszerű hangulat fogadott Szekszárdon, hiszen a Székely Légió húsz fős csapata a helyszínen szurkolta végig a mérkőzést.
      Nehezen lendültek játékba a Zoran Mikes edzette lányok, az első öt percben nem szereztek kosarat, ezen idő alatt a pécsiek nem tétlenkedtek és nyolc pontot szórtak, a negyed végére pedig kilenc egységre növelték előnyüket. Csapatunk a kezdeti nehézségek ellenére nem tört meg, sőt, a második játékrészben tarolt, támadásban megállíthatatlanok voltak, és ezt a nem kevesebb, mint 30 (!) dobott pont is bizonyítja, így tízpontos előnnyel vonulhattak szünetre.
      A svéd Jens Tillman edzette PINKK-Pécsi 424 a harmadik negyedben próbált felzárkózni, viszont lányaink az utolsó tíz percben hengereltek, végül pedig 19 pontos győzelmet arattak. Védekezésünk néhol hagyott kívánni valót maga után, de a második és negyedik játékrészben megfogtuk a pécsi lányokat. A mérkőzés legjobbja a 27 pontot szerző Adrienne Webb volt, aki a hárompontos vonal mögül hétszer talált a gyűrűbe. A pécsi együtteséből Olena Samburska teljesítménye emelkedett ki, hiszen az irányítóként és dobóhátvédként is bevethető ukrán neve mellett húsz pont állt, ebből ötször triplát értékesített. A szentgyörgyiek a szombati döntőben az előző bajnokságban ezüstérmet szerző, Atomerőmű KSC Szekszárd ellen lépnek pályára. A házigazdák 89–73 arányban nyertek a szlovén ZKK Cinkarna Celje ellen.
 
Sepsi-SIC: Adrienne Webb 27/21, Marina Kress 13/3, Tyaunna Marshall 4, Annemarie Gödri-Părău 5, Teodora Neagu. Cserék: Nathalie Fontaine 7, Kilin Tünde, Danielle Hamilton-Carter 8, Ružica Džankić 14, Kovács Renáta 2, Ancuța Stoenescu 3/3, Andreea Huțanu 3/3.
PINKK-Pécsi 424: Gémes-Sarok Nikolett 2, Ruják Nóra 10/6, Ivey Slaughter 9, Olena Samburska 20/15, Shelby Cheslek 7. Cserék: Kovalcsik Emese 4, Sánta Petra 5/3, Tina Jakovina 6, Zsilinszki Lilla 2, Tijana Cukic, Raus Vivien, Séra Nikolett, Benke Sára.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat