Újrasorsolták a bajnoki menetrendet, Temesváron kezdünk


Újrasorsolták a bajnoki menetrendet, Temesváron kezdünk
      A napokban az előző idényben Román Kupa-győztes Târgoviște hivatalos közleményben jelentette be különböző problémákra hivatkozva, hogy nem vesz részt a soron következő női kosárlabda Nemzeti Ligában, viszont remélik, az I. ligába elfogadják nevezésüket, ahonnan a lehető leghamarabb visszajutnának az élvonalba. Korábban, augusztus 23-án a Jászvásári Politehnica is visszalépett a pontvadászattól, így az eredeti tizenkettő helyet tízcsapatos lesz a bajnokság.
      A Román Kosárlabda-szövetség a visszalépéseket követően úgy döntött, újra sorsolja a bajnoki menetrendet, így a zöld-fehér mezes lányaink október 4-én az újonc Temesvár vendégeként lépnek pályára. Az odavágó-sorozatban négy mérkőzést játszunk hazai pályán: előbb az Aradi ICIM, majd az Alexandria, a Marosvásárhelyi Sirius és a Kolozsvári U ellen. Az alapszakasz utolsó, 18. fordulóját 2018. február 3-án rendezik, majd március 10. és 18. között játsszuk a középdöntőket, a rájátszás pedig március 23-án kezdődik. A női kosárlabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőmérkőzései miatt a bajnokság kétszer is szünetel: előbb november 4. és 16. között, majd február 5. és 16. között. A Román Kupa nyolcas döntőjét (F8) 2018. február 23. és 25. között rendezik, a Sepsi-SIC pedig az Európa Kupa szereplésének köszönhetően automatikusan bejutott a legjobb nyolc közé, akárcsak a Brassói Olimpia, aki a Jászvásár visszalépése miatt nem kell játsszon az 1. fordulóban. A Román Kupa-negyeddöntő párharcainak győztesei, illetve a két legjobb vesztes szintén a nyolcas döntőbe jut.
 
 
Csapatunk mérkőzései a bajnokság odavágó-sorozatában:
 
* 1. forduló (október 4.): Temesvár–Sepsi-SIC
* 2. forduló (október 7.): Sepsi-SIC–Aradi ICIM
* 3. forduló (október 14.): Galaci Phoenix–Sepsi-SIC
* 4. forduló (október 21.): Sepsi-SIC–Alexandria
* 5. forduló (október 28.): Gyulafehérvár–Sepsi-SIC
* 6. forduló (november 19.): Sepsi-SIC–Marosvásárhelyi Sirius
* 7. forduló (november 25.): Brassói Olimpia–Sepsi-SIC
* 8. forduló (december 2.): Szatmárnémeti VSK–Sepsi-SIC
* 9. forduló (december 9.): Sepsi-SIC–Kolozsvári U
 
Csapatunk tovább folytatja felkészülését, és ma 13 órától a 48. Sió Kupa döntőjében játszik a házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd ellen.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat