Elfáradtunk a végére, másodikok lettünk


      Zöld-fehér mezes csapatunk 57–71 (19–22, 22–13, 12–20, 4:16) arányban maradt alul a házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd csapatával szemben a 48. Sió Kupa döntőjében, míg a harmadik helyet a PINKK-Pécsi 424 szerezte meg, amely 79–68-ra győzött a szlovén ZKK Cinkarna Celje ellen.
      Teodora Neagu révén mi szereztük a mérkőzés első kosarát, viszont a 3. percben már öt ponttal vezetett a KSC Szekszárd, így az első negyedet minimális hátrányban zártuk. A folytatásban védelemben és támadásban egyaránt összekapták magukat lányaink, mindössze 13 pontot tudott dobni a Zeljko Djokic által edzett csapat, tőlünk pedig többek között Ancuța Stoenescu kétszer, Adrienne Webb egyszer volt eredményes a hárompontos vonal mögül, és mindezeknek köszönhetően hatpontos előnnyel vonulhattunk szünetre.
      A második félidő nem a mi szánk íze szerint alakult, hiszen a szekszárdiak a fordulást követően 15 pontot szórtak, mi pedig csak az 5. percben szereztünk pontot, így az utolsó játékrésznek kétpontos hátránnyal vágtunk neki. A negyedik negyedben elfáradtunk, Nathalie Fontaine révén csak négy pontot szereztünk, nem tudtuk tartani a lépést az előző idényben a magyar bajnokságban ezüstérmet szerző csapattal, amely a tavaly a Sió Kupán második helyen zárt, idén viszont a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A Zoran Mikes irányította Sepsi-SIC erős csapatokat felvonultató kosárlabda tornán vehetett részt, ami igazán hasznos az előttük álló hosszú és kihívásokkal teli idény kezdete előtt. Lányaink olyan tapasztalattal gazdagodtak, ami segítségükre lehet a bajnokságban, a Román Kupában és az Európa Kupában egyaránt.
 
      Sepsi-SIC: Adrienne Webb 9/3, Marina Kress 2, Tyaunna Marshall 7/3, Annemarie Gödri-Părău 6, Teodora Neagu 2. Cserék: Nathalie Fontaine 8, Kilin Tünde 3/3, Danielle Hamilton-Carter 2, Ružica Džankić 8/3, Kovács Renáta, Ancuța Stoenescu 8/6, Andreea Huțanu 2.
      KSC Szekszárd: Theorodán Alexandra 5/3, Studer Ágnes 7/3, Sara Krnjic 16, Erica McCall 17/3, Maja Erkic 11/3. Cserék: Studer Zsuzsa, Gereben Lívia, Mansaré Manty 2, Bálint Réka 6, Vincze Nikolett, Antóni Csenge.
 
48. Sió Kupa végeredménye: 1. Atomerőmű KSC Szekszárd, 2. Sepsi-SIC, 3. PINKK-Pécsi 424, 4. ZKK Cinkarna Celje
A torna legjobb játékosa: Maja Erkic (Atomerőmű KSC Szekszárd)
A torna legeredményesebb játékosa: Adrienne Webb (Sepsi-SIC) – 36 pont
A torna legjobb középjátékosa: Erica McCall (Atomerőmű KSC Szekszárd)
A győztes csapat edzője: Djokics Zseljko (Atomerőmű KSC Szekszárd)
A csapatok legjobb játékosai:
* Sepsi-SIC: Adrienne Webb
* Atomerőmű KSC Szekszárd: Krnjics Szara
* PINKK-Pécsi 424: Ivey Slaughter
* ZKK Cinkarna Celje: Larisa Ocvirk
Szabó Ödön vándor- és örökös díj (Az elmúlt szezon legjobb szekszárdi játékosa): Bálint Réka
Dr. Pető Gyula díj (A torna legsportszerűbb játékosa): Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd)
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat