Szlovák csapattal teljes az Európa Kupa csoportunk


      A kétszeres bajnok Sepsi-SIC, a lengyel Energa Torun és a török Hatay BB mellé még a szlovák Pieštanské Cajky csatlakozott az Európa Kupa D jelű kvartettjéhez. Sepsiszentgyörgynek négy év kihagyás után lesz újra csapata a női kosárlabda második legrangosabb európai kupasorozatában.
      A szlovák bajnokságban az előző idényben ezüstérmet szerző Pieštanské Cajky az Euróliga főtáblájára próbálta kiharcolni a bejutást, viszont a selejtezőben a lengyel CCC Polkowice mindkétszer jobbnak bizonyult. A szlovákok a hazai környezetben lejátszott odavágón 46–71 arányú vereséget szenvedtek, majd a lengyelországi visszavágón 76–60 arányban maradtak alul. A D-csoport talán legerősebb csapata a török Hatay BB, amelynek az Euróliga előző idényének alapszakaszában 7 győzelem és 7 vereség volt a mérlege, illetve minimális különbséggel maradt le a negyeddöntőről. A folytatásban az Európa Kupa legjobb nyolc csapata között szerepelt, ahol kettős győzelemmel lépett tovább a lengyel Wisła Can-Pack csapatán, majd az elődöntőben mindkétszer kikapott a szintén török Abdullah Gul együttesétől. A Hatay BB a törökországi bajnokság alapszakaszát a hatodik helyen fejezte be, a rájátszás negyeddöntőjében pedig a Galatasaray két mérkőzésen búcsúztatta. Az Energa Torun a lengyel pontvadászat előző szezonjának alapszakaszát harmadikként zárta, a negyeddöntőben pedig a hatodik helyezett Artego Bydgoszcz együttesével szemben maradt alul.
 
Európa Kupa mérkőzéseink:
* 1. forduló (október 12.): Energa Torun–Sepsi-SIC
* 2. forduló (október 18.): Sepsi-SIC–Hatay BB
* 3. forduló (október 26.): Pieštanské Cajky–Sepsi-SIC
* 4. forduló (november 1.): Sepsi-SIC–Energa Torun
* 5. forduló (november 23.): Hatay BB–Sepsi-SIC
* 6. forduló (november 30.): Sepsi-SIC–Pieštanské Cajky
 
 
Megvannak a Román Kupa ellenfeleink
 
      A napokban játszották a női kosárlabda csapatok a Román Kupa 1. fordulójának mérkőzéseit, ahol a nyolcas döntőbe (Final Eight) jutás volt a tét. Zöld-fehér mezes csapatunk az Európa Kupa szereplésének köszönhetően jogot szerzett az indulásra, akárcsak a Brassói Olimpia, amely a Jászvásár visszalépése miatt automatikusan bejutott a legjobb nyolc közé. A párharcok győztesei – Galaci Phoenix, Szatmárnémeti VSK, Temesvári SCM és Alexandria –, illetve a két legjobb vesztes – Kolozsvári U és az Aradi ICIM – szintén nyolc közé jutott. A Gyulafehérvári CSU és a Marosvásárhelyi Sirius búcsúzott a küzdelemsorozat 1. fordulójában. A Román Kupa nyolcas döntőjét 2018. február 23. és 25. között rendezik, a helyszín egyelőre ismeretlen.
 
A Román Kupa 1. fordulójának eredményei:
* odavágók: Galaci Phoenix–Gyulafehérvári CSU 62–53, Kolozsvári U–Szatmárnémeti VSK 77–73, Temesvári SCM–Aradi ICIM 69–64, Alexandria–Marosvásárhelyi Sirius 82–62
* visszavágók: Gyulafehérvári CSU–Galaci Phoenix 63–62, Szatmárnémeti VSK–Kolozsvári U 80–70, Aradi ICIM–Temesvári SCM 59–57, Marosvásárhelyi Sirius–Alexandria 61–74.
 

 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat