Tizennyolc pontos győzelemmel kezdtük az idényt


      Bajnoki címvédő csapatunk szerdán 82–64 (15–14, 12–33, 17–22, 20–13) arányú győzelmet aratott az újonc Temesvári SCM vendégeként a Constantin Jude Sportcsarnokban a női kosárlabda Nemzeti Liga 1. fordulójában.
 
      A házigazdák a mérkőzés első percében négy pontot dobtak, viszont lányaink hamar észhez tértek, és tartani tudták a lépést a jól kezdő temesváriakkal. Csapatkapitányunk, Annemarie Gödri-Părău a 6. percben megütötte a kezét, így az edző kénytelen volt lecserélni első számú irányítóját, aki a folytatásban már nem lépett pályára. Az első negyed végén a zöld-fehérek három percig képtelenek voltak pontot szerezni, majd Stoenescu törte meg a jeget, így a Béga-partiak egy ponttal vezettek az első tíz perc után. Bár a hazaiak a második negyedet Filip hárompontosával kezdték, a folytatásban nem sok okuk volt az örömre, hiszen a padról beszálló Fontaine elkezdte a pontgyártást. A Mihai Coldea irányította kosárlabdázók közel hat percig nem tudtak kosarat dobni, a zöld-fehér mezesek pedig nem tétlenkedtek, így a szünetig húsz pontos előnyre tettek szert (27–47).
 
      A harmadik negyedben kiegyenlítettebb volt a játék, viszont csapatunk, így is öt egységgel tudta növelni előnyét, vagyis az utolsó tíz percnek 25 pontos vezetéssel vágtunk neki. Zoran Mikes edző minden játékosnak lehetőséget adott, sőt, a nagyarányú győzelmünket is bebiztosítottuk az újonccal szemben. A palánk alatt határozottabbak voltak a magas embereink, akik a találkozó során több lepattanót gyűjtöttek, mint ellenfelünk, a dobószázalékunkra sem lehet panasz, hiszen 49 százalékos hatékonysággal dobtuk a kosarakat, illetve a kispadról pályára lépő játékosaink nem kevesebb mint 43 egységet szórtak. Az idény első hivatalos mérkőzésén csapatunk legjobbja Tyaunna Marshall és Nathalie Fontaine volt, mindketten 21 pontot dobtak, viszont a temesváriak részéről D'Lesha Lloyd teljesítménye volt figyelemre méltó, hiszen 28 egységnél állt meg.
 
Temesvári SCM: Filip 3/3, Bota 2, Conwright 11, Lloyd 28/9, Burdgess 5. Cserék: Badi, Boriga Brosovszky, Ardelean, Ivăschescu, Pop 10, Lupu, Kiriienko 5. Vezetőedző: Mihai Coldea.
 
Sepsi-SIC: Neagu, Webb 8/6, Kress 6, Gödri-Părău 4, Marshall 21/3. Cserék: Kilin, Kovács, Fontaine 21, Hamilton-Carter 8, Džankić 9/3, Huțanu, Stoenescu 5/3. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
 
      A Sepsi-SIC vasárnap 19 órától az Aradi ICIM csapatát fogadja a Sepsi Arénában a bajnokság 2. fordulójában. A mérkőzést megelőzően, 18 órától a Pince Band, diákzenekar koncertezik.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat