Kétezer szurkoló előtt győztünk az Aradi ICIM ellen


      Bajnoki címvédő csapatunk végig uralt mérkőzésen, 79–59-re (21–19, 26–12, 20–13, 12–15) nyert az Aradi ICIM ellen a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga 2. fordulójában.
      A Temesvári SCM elleni magabiztos, tizennyolc pontos győzelem után (82–64), a Bogdan Bulj irányította Aradi ICIM csapatát húsz egységgel múltuk felül úgy, hogy Adrienne Webb, Annemarie Gödri-Părău és Ružica Džankić sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a mérkőzést, viszont az aradiak csapatkapitányuk, Brankica Hadzovic nélkül léptek pályára.
      A mérkőzés első tíz percében kiegyensúlyozott játékot produkáltak a csapatok, sőt, három perccel a negyed vége előtt Teodora Neagu sorozatban hét pontot szerzett, így hatpontos előnybe kerültünk (19–13). A játékrész utolsó perceiben felzárkózott az ellenfelünk, viszont a második negyedben hengereltek kosárlabdázóink, akik kihasználták az aradiak hibáit, és kíméletlenül pontokkal zártuk támadásainkat. Ezúttal 26 pontot szórtunk, amire az Aradi ICIM csak 12 egységgel tudott válaszolni, így tizenhat pontos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe (47–31).
      Szünet után is határozottabban játszottunk, mint a határmentiek, Nathalie Fontaine és Tyaunna Marshall pontjai révén az aradiaknak nem sok esélyük volt, hogy megszorongassanak, sőt, a harmadik negyed közepén még 28 ponttal is vezettünk (63–35). A sérült játékosok ellenére a zöld-fehér mezes lányaink kiválóan teljesítettek, a dobószázalékunk jobb volt, mint az ellenfelünknek, illetve a magas embereink a palánk alatt is hatékonyabbak voltak. Zoran Mikes vezetőedző minden játékosnak lehetőséget biztosított, így egy igazi csapatmunka volt az Aradi ICIM elleni győzelem. A Sepsi Arénában tétmérkőzésen is győzelemmel mutatkoztunk be, ahol mintegy 2000 – ebből 500 gyerek – szurkoló volt kíváncsi lányainkra, és nagyszerű hangulatot teremtettek. A Sepsi-SIC következő mérkőzése csütörtökön Lengyelországban lesz, ahol az Európa-kupa csoportkörének 1. fordulójában az Energa Torun vendégeként harcol az újabb győzelemért.
 
 
 
Mestermérleg
 
     Zoran Mikes: „Elégedett vagyok az eredménnyel, főleg azért, mert az utóbbi időben a játékosaink kemény időszakon mentek keresztül, és néhány sérülés hátráltatta őket, ami problémát okozott a csapatnak. Jó csapat vagyunk, persze jobban is tudunk játszani. A játékosokat a számukra nem megszokott pozícióban is pályára küldtem, és nagyon jól teljesítettek. Például Fontaine játékát emelném ki, aki alacsonybedobóként nagyszerűen helytállt. Fontos volt számunkra, hogy az első hazai mérkőzésünket a Sepsi Arénában megnyerjük, elégedettek vagyunk, de a következő napokban az Európa-kupára kell koncentrálnunk.”
 
     Bogdan Bulj: „Gratulálok a győztes csapatnak és a szurkolóknak, hiszen nagyszerű volt ilyen hangulatban pályára lépni. A Sepsi-SIC győzelme nem volt kérdéses, problémát okoztak nekünk azzal, hogy rákényszerítettek, változtassunk a védelmünkön. Ez egy jó mérkőzés volt, ahol néhány következtetést levonhattunk a játékunkat illetően, amiket majd javítanunk kell a következő meccseken.”
 
 
 
Sepsi-SIC: Nathalie Fontaine 25 pont, Kilin Tünde 3/3, Marina Kress 4, Tyaunna Marshall 18/6, Teodora Neagu 8/3. Cserék: Danielle Hamilton-Carter 8, Dragoslava Mikes, Kovács Renáta, Ancuța Stoenescu 5/3, Andreea Huțanu 8. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
Aradi ICIM: Adela Mercea 11/6, Brandy Montgomery 3, Nagy Ildikó 6, Matea Tavic 9/3, Anamaria Ciotir. Cserék: Patricia Gadarici, Jenny Vernet 4, Flavia Ferenczi 2, Cristina Zidaru, Brandi Wingate 24/6. Vezetőedző: Bogdan Bulj.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat