Kicsúszott a győzelem a kezünkből Szlovákiában


      Az Európa-kupa csoportkörének 3. fordulójában a Sepsi-SIC tizenkét pontos hátrányt ledolgozva, a mérkőzés utolsó másodperceiben a győzelemért támadhatott, viszont a végén a szlovák Pieštanské Čajky örülhetett, amely 54–52 (15–14, 12–9, 14–10, 13–19) arányban nyert a pöstyéni Diplomat Arénában.
 
      Zöld-fehér mezes lányaink nehezen lendültek játékba a szlovákok ellen, viszont a hibák ellenére tartani tudtuk a lépést a házigazdákkal, sőt, Sydney Wallce hárompontosával a vezetést is átvettük. Igaz, mindössze kevéssel több mint egy percig örülhettünk, mert a folytatásban inkább a Martin Pospisil irányította együttes akarata érvényesült. A közeli és távoli dobásoknál egyaránt hibáztunk, voltak könnyen eladott labdáink, illetve a házigazdák a védelmünkben keletkezett űröket kihasználva értékesítették dobásaikat, így négypontos hátrányban vonulhattunk az öltözőbe (27–23).
 
      A harmadik negyedben sem alakult a játék a szánk íze szerint, sőt, néhány perc alatt a házigazdák tizenkét pontos előnyre tettek szert, de lányaink ezúttal sem adták fel a küzdelmet, így az utolsó negyedben sikerült ledolgozni a hátrányunkat, majd a győzelemért is támadhattunk. 17 másodperccel a vége előtt megszereztük a labdát, viszont az utolsó támadásunknál nem hoztunk jó döntést, majd egy taktikai szabálytalanságot követően Jenna Smith állhatott a büntetővonal mögé. Bár az amerikai kosárlabdázó csak az egyik büntetődobást értékesítette, egy újabb támadásra már nem maradt időnk, így kétpontos vereséget szenvedtünk. Annak ellenére, hogy mindhárom mérkőzésünket elveszítettük, még mindig van esélyünk a D-csoportból másodikként továbbjutni, de ehhez hazai környezetben legalább 16 ponttal kell legyőznünk a lengyeleket, illetve minimum három ponttal a szlovákokat.
     
      Csapatunk legjobbja Tyaunna Marshall volt, aki dupla-duplával zárta a mérkőzést (11 pont és 11 lepattanó), viszont a bokasérülése után visszatérő Ružica Džankić is 11 pontot szórt. A Pieštanské Čajky részéről a dunaszerdahelyi Angelika Slamová teljesítménye volt figyelemreméltó, hiszen a 23 éves játékos 17 ponttal segítette együttesét győzelemhez.
 
      „Először is gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez. Nagyon közel, mindössze egy kosárra voltunk, hogy nyerjünk, de a végén az irányítónk nem olyan döntést hozott palánk alatt, amivel behúzhattunk volna a mérkőzést. A védekezés nagyon sok energiát felemésztett, viszont azt gondolom, hogy fizikai szempontból jól bírtuk. Ezen a mérkőzésen látszott, hogy az eddig sérülés miatt nem játszó kosárlabdázóink mennyire hiányoztak a pályáról. Kihagytunk hét büntetődobást, ami valószínűleg a mérkőzés kimenetelében is szerepet játszott, az ellenfél pedig csak egyszer hibázott a büntetővonalnál, vagyis az utolsó pillanatig nagyon koncentráltak voltak. Nagyon sok dobást elhibáztunk a kosár alatt, illetve a hárompontos kísérleteknél is rengeteget kihagytunk. Nem várhatsz tökéletes játékot, amikor ennyi energia megy el a védekezésre. Azt gondolom, hogy javulunk, és egy kis szerencsével a győzelem is összejöhetett volna a Pieštanské Čajky ellen. Három mérkőzésünk van, szóval az esélyünk még mindig megvan a továbbjutásra. Remélem, a játékunk is egyre jobb lesz” – nyilatkozta a mérkőzés után Zoran Mikes vezetőedző.
 
Pieštanské Čajky: Lenka Bartakova 6/6, Barbora Kasparkova 2, Jenna Smith 7, Angelika Slamová 17/3, Terezia Palenikova 11/3. Cserék: Ivana Jakubcova, Nikola Dudasova, Rebeka Mikulasikova, Martina Letkova, Vanessa Gajdosova, Katerina Zohnova 7/3, Emilija Podrug 4. Vezetőedző: Martin Pospisil.
 
Sepsi-SIC: Nathalie Fontaine 9, Ružica Džankić 11/3, Marina Kress 5/3, Tyaunna Marshall 11/3, Annemarie Gödri-Părău 9. Cserék: Kilin Tünde, Danielle Hamilton-Carter 2, Sydney Wallace 3/3, Kovács Renáta, Teodora Neagu, Ancuța Stoenescu, Andreea Huțanu 2. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat