Végig vezetve nyertünk Gyulafehérváron


      Csapatunk továbbra is hibátlan a női kosárlabda Nemzeti Ligában, miután szombaton az 5. fordulóban a kisebb hullámvölgyek ellenére, végig vezetve 76–62-re győztünk a Gyulafehérvári Universitatea vendégeként. Ez volt az alakulatok 21. egymás elleni mérkőzése, ebből pedig a Sepsi-SIC tizenkét alkalommal ünnepelhetett győzelmet, illetve együttesünk sorozatban tizenegyedszer múlta felül a Fehér megyeieket.
 
      Ružica Džankić hárompontosa nyitotta meg a mérkőzést, amire a házigazdák részéről Jessica Faye January egy triplával válaszolt, viszont a folytatásban a zöld-fehérek akarata érvényesült, a spanyol Rodriguez Escudero irányította csapat pedig szaladt az eredmény után. Az első negyed végére már nyolcpontos előnyt építettünk ki, illetve a második játékrészben is hengereltünk, hiszen a hárompontos vonal mögül Tyaunna Marshall és Sydney Wallace is hatékony volt, és egyebek mellett ennek köszönhetően két perccel a szünet előtt 21 egységgel is vezettünk (24–45). Az első félidő végéig még Fodor Márta és January is eredményes volt, de így is magabiztos előnnyel várhattuk a folytatást.
 
      Szünet után már kevésbé voltunk összeszedettek, több hiba becsúszott támadásban és védelemben is, így a harmadik negyedben a gyulafehérváriaknak sikerült négy pontot faragniuk a hátrányukból, de az utolsó tíz percben már nem tudtak jobban felzárkózni. Csapatunk legjobbja a 23 pontot szerző Sydney Wallace volt, míg a Fehér megyeiek részéről a Jessica Faye January teljesítménye figyelemre méltó, hiszen 22 pont állt a neve mellett.
 
      „Az első félidő rendben volt, és elégedett voltam a játék intenzitásával, de a szünet után koncentráció hiányában játszottunk, és ez nem tetszett. Egy mérkőzés 40 perces, és ha szeretnénk jobban élvezni a játékot és jól akarjuk érezni magunkat a meccsen, akkor mindenkinek az utolsó sípszóig koncentrálnia kell. Ezúttal is sok ziccert kihagytunk, illetve a büntetődobásokat is elhibáztuk, de ezek ellenére a bajnokságban így is nyerni tudtunk. Az Európa-kupában ezeket a lehetőségeket kosárra kell váltanunk, és akkor nemzetközi téren is nyerni tudunk. Mindent bele fogunk adni a szerdai, Energa Torun elleni mérkőzésen, valamint szükségünk van arra, hogy az Aréna tele legyen, és a szurkolók csodálatos hangulatot teremtsenek, ami győzelemre vezethet minket. Reméljük, most sikerül megtölteni teljesen a nézőteret, ami érzelmes lenne és teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy ez 40 percig elegendő energiát biztosítana, amitől a játékosok szárnyra kapnának. Tudom, hogy a mérkőzés hétköznap van 19 óráról, de szeretettel várunk minden kosárlabda kedvelőt, hiszen szükségünk van a segítségre a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésén” – nyilatkozta Zoran Mikes vezetőedző.
 
Gyulafehérvár: Fodor 12/6, Fleșer, January 22/9, Fleming 4, Radovic 8. Cserék: Morrissette 9/3, Agache, Geleriu, Omerbasic 2, Ignat, Cutaș 5, Bobar. Vezetőedző: Manuel Angel Rodriguez Escudero.
 
Sepsi-SIC: Džankić 5/3, Kress 5, Marshall 14/6, Gödri-Părău 3, Neagu. Cserék: Wallace 23/15, Fontaine 16, Kilin 4/3, Hamilton-Carter 3, Kovács, Stoenescu 3/3, Huțanu. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
      A Sepsi-SIC következő mérkőzése szerdán 19 órától az Energa Torun ellen lesz a Sepsi Arénában az Európa-kupa csoportkörének 4. fordulójában. Az eddig elvesztett találkozók ellenére még mindig van esélyünk kijutni a D-csoportból, viszont ehhez az első lépés, hogy legalább 16 ponttal le kell győznünk a lengyel csapatot, amelytől az 1. fordulóban 84–69 arányú vereséget szenvedtünk Torunban. Reméljük, nagyon sokan kilátogatnak az Arénába, és ezúttal is fergeteges hangulatban játszhatnak lányaink.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat