Fantasztikus közönség és nagyszerű győzelem az Energa Torun ellen


      A Sepsi-SIC életben tartotta továbbjutási esélyeit, miután egy végig uralt mérkőzésen, nagyszerű csapatmunkának köszönhetően és egy fantasztikus közönség biztatását élvezve 71–49-re (13–12, 27–14, 16–15, 15–8) diadalmaskodott az Energa Torun felett az Európa-kupa csoportkörének 4. fordulójában.
 
      Kissé nehezen lendültek játékba a csapatok, mindkét részről maradtak ki dobások, viszont a negyed végén a házigazdák Danielle Hamilton-Carter kosarával egypontos előnybe kerültek (14–13). A folytatásban egyértelműen a Sepsi-SIC akarata érvényesült, amely védelemben kiválóan helytállt, és mindössze 14 pontot engedett a lengyel csapatnak. A határozott védekezés, nagyszerű támadójátékkal is társult, többek között Tyaunna Marshall háromszor is eredményes volt a hárompontos vonal mögül, így a Zoran Mikes edzette csapat 14 pontos előnnyel vonulhatott az öltözőbe (40–26).
 
      Szünet után a vendég együttes próbált felzárkózni, de a nagyszerű szurkolótáborral rendelkező Sepsi-SIC nem adott erre esélyt. A házigazdák a harmadik negyedet is megnyerték Marshall kosarával, így 15 pontos előnnyel vágtak neki az utolsó, mindent eldöntő játékrésznek (56–41). Az utolsó tíz percben már szinte tapintható volt a feszültség, a lengyeleknek többször is sikerült 11 pontra zárkózniuk, viszont az utolsó percekben minden erejét összeszedve, nagyot hajrázott a Sepsi-SIC és 22 ponttal jobbnak bizonyult ellenfelénél (71–49). A szentgyörgyi csapat nagyszerű védekezése 26 eladott labdára kényszerítette a lengyel kosárlabdázókat, akik mindössze 49 pontot szereztek. A Sepsi-SIC legeredményesebb játékosa a 25 pontot szerző Tyaunna Marshall volt, az Energa Torun részéről pedig a dupla-duplával (10 pont és 11 lepattanó) záró Kelley Cain teljesítménye figyelemre méltó.
 
      „Örülök, hogy nyertünk. Ilyenkor az jár az eszemben, hogy akár az első mérkőzésünket is megnyerhettük volna, ha a teljes játékoskeret bevethető, de a hivatásos sportban nem koncentrálhatunk a múltra, mert a jövőre kell gondolnunk. Az elmúlt hetekben ez volt a legfontosabb számunkra, mert eddig mindhárom Európa-kupa mérkőzésünket elveszítettük, és ennek ellenére is a következő mérkőzésre tudtunk koncentrálni. Nem volt könnyű nekünk, mert október 4-től egészen mostanáig kilenc meccsen léptünk pályára, vagyis a versenynaptárunk nagyon zsúfolt. Ebben az időszakban öt kiszállásunk volt, szóval tényleg csodálom a csapatomat, hogy nyerni tudtak az Energa Torun ellen. A szurkolók is sokat segítettek, a hangulat nagyszerű volt. Most jól jön egy kis szünet, viszont utána készen állunk a következő bajnoki és Európa-kupa mérkőzésekre. Jól esik a válogatott szünet előtt egy ilyen győzelemmel zárni” – mondta a Sepsi-SIC trénere, Zoran Mikes.
 
      „Egy nagyon erős csapat ellen játszottunk, és nekünk nagyon fontos volt, hogy hazai pályán nyerni tudjunk. Nagyon jól felkészültünk erre a találkozóra, illetve elengedhetetlen volt, hogy szilárd legyen a védelmünk. Arra kényszerítettük őket, hogy 26 labdát adjanak el, szóval mindenképp a védelmünk miatt nyertünk. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy kilátogattak a mérkőzésünkre és segítettek nyerni” – nyilatkozta a Sepsi-SIC csapatkapitánya, Annemarie Gödri-Părău.
 
Sepsi-SIC: Fontaine 12, Kress 2, Wallace 5/3, Marshall 25/9, Gödri-Părău 8. Cserék: Kilin 1, Hamilton-Carter 4, Džankić 2, Kovács, Neagu, Stoenescu 7/3, Huțanu 5. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
Energa Torun: Grigalauskyte 3/3, Skobel 10/3, Rasheed 2, Suknarowska-Kaczor 2, Cain 10. Cserék: Mansfield 4, Uro-Nile 5/3, Maliszewska 7/3, Tlumak 6/6, Urban. Vezetőedző: Algirdas Paulauskas.
 
      A bajnokságok a következő hetekben szünetelnek, hiszen a válogatottak Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseket játszanak. A zöld-fehérektől hét játékos kapott behívót a különböző nemzeti csapatokba: Annemarie Gödri-Părău, Ancuța Stoenescu, Kilin Tünde és Teodora Neagu a román válogatottal készül, míg Nathalie Fontaine és Danielle Hamilton-Carter a svéd, Ružica Džankić pedig a horvát válogatottat erősíti. A Sepsi-SIC legközelebb november 19-én a Marosvásárhelyi Sirius csapatát fogadja a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga 6. fordulójában, majd november 23-án a Hatay BB vendége lesz az Európa-kupa csoportkörének 5. játéknapján.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat