38 pontos győzelem a Sirius ellen


      Közel három hét után lépett újra pályára a Sepsi-SIC, amely nagyszerű játékkal rukkolt elő, és 97–59 (37–14, 24–27, 19–12, 17–6) arányban nyert a Marosvásárhelyi Sirius ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga 6. fordulójában a Sepsi Arénában.
 
      A jobb játékerőt képviselő, zöld-fehér mezes lányaink kiváló első negyedet produkálva, 23 pontos előnyt építettek ki. Zoran Mikes ezen a mérkőzésen minden játékosára számíthatott, hiszen a sérülés miatt több hetet kihagyó Adrienne Webb is pályára lépett, aki kezdőként 15 pontot szerzett. Figyelemre méltó Teodora Neagu teljesítménye, aki az első tíz percben tíz pontot szerzett, és minden dobási kísérlete a gyűrűben landolt. A szentgyörgyiek a folytatásban nem koncentráltak védekezésben megfelelően, így a marosvásárhelyiek a második negyedben 27 pontot dobtak, de így is csak minimálisan sikerült faragniuk tetemes hátrányukból.
 
      Szünet után is a Sepsi-SIC akarata érvényesült, palánk alatt a játékosaink hatékonyabbak voltak, és a dobószázalékunk is jobb volt a vásárhelyieknél. További pozitívum, hogy ellentámadásból 34 pontot szereztünk, és Zoran Mikes vezetőedző minden játékosának lehetőséget biztosított, akik ezt kihasználva mindannyian feliratkoztak a pontszerzők listájára. Csapatunk legfiatalabbja, a 18 éves Kovács Renáta közel 12 percet töltött a pályán, és megszerezte tétmérkőzésen az első pontjait zöld-fehérben. A Sepsi-SIC minden mutatóban a Maros-partiak fölé kerekedett, így megérdemelten győzött 38 pontos különbséggel. A szentgyörgyiek legjobbja a 25 pontig jutó Tyaunna Marshall volt, a marosvásárhelyiek részéről pedig Angel Robinson jeleskedett a maga 19 pontjával.
 
„Ez egy fontos győzelem, mert három hétig nem játszott a csapat. A válogatott szünet előtt jó ritmusban zártuk az utolsó mérkőzésünket, hiszen a lengyel Energa Torun csapatát múltuk felül. Mindig aggódva nézek elébe az ilyen hosszabb szünetek után egy találkozónak, mert ezúttal csak pénteken és szombaton tudtunk együtt edzeni. Azt gondolom a csapat jól reagált a mérkőzés elején, nem becsültük alá az ellenfelet, így sikerült egy komolyabb előnyt kiépítenünk. A második negyed nem volt részünkről a legjobb, az ellenfél nagyon sok pontot szerzett. A padról beálló játékosok a jövőben jobban kell reagáljanak a helyzetekre, ahogy Torun ellen is tették. Pozitív és optimista vagyok, mert egy hosszabb szünet után ilyen szinten tudtunk játszani. A versenynaptárunk a következő hetekben nagyon zsúfolt lesz, szóval teljes mértékben felkészültnek és koncentráltnak kell lennünk” – mondta a mérkőzés után Zoran Mikes vezetőedző.
 
      Sepsi-SIC: Webb 15/9, Kress 4, Marshall 25/6, Gödri-Părău 7, Neagu 10/3. Cserék: Fontaine 2, Kilin 3/3, Hamilton-Carter 2, Džankić 3, Kovács 2, Stoenescu 17/15, Huțanu 7. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
       Sirius: Lawrence 7, Robinson 19/3, Mészáros 4, Beldian 9/9, Mitov 2. Cserék: Pop 7/3, Gál, Imreh, Feises, Williams 11. Vezetőedző: Ionel Brustur.
 
       A Sepsi-SIC csütörtökön a török Hatay BB vendég lesz az Európa-kupa csoportkörének 5. fordulójában, majd szombaton a női kosárlabda Nemzeti Liga 7. fordulójában a Brassói Olimpia otthonában játszik.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat