Hatodik győzelmünkkel az élre álltunk


      Zöld-fehér mezes csapatunk kiegyensúlyozott mérkőzésen 78–70 (22–24, 21–16, 15–25, 12–13) arányban győzött a Brassói Olimpia vendégeként a D. P. Colibași Sportcsarnokban a női kosárlabda Nemzeti Liga 7. fordulójában. A bajnokságban továbbra is hibátlanok vagyunk, sőt, hatodik sikerünkkel a rangsor élére ugrottunk.
 
      A Sepsi-SIC és a Brassói Olimpia is nemzetközi mérkőzést játszott az egymás elleni összecsapást megelőzően, lányaink csütörtökön a török Hatay BB vendégeként léptek pályára az Európa-kupában, míg a Dan Calancea irányította kosárlabdázók szerdán a cseh Zabiny Brno csapatát fogadták a Közép-Európai Ligában.
 
      Kiváló hangulatban játszhattunk Brassóban, hiszen szurkolóinkra ezúttal is számíthattunk. Jól kezdtük a mérkőzést, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, három perc alatt pedig hatpontos előnyre tettünk szert (5–11), viszont megrázták magukat a házigazdák és egyenlíteni tudtak. A folytatásban lányaink akarata érvényesült, az Olimpia többnyire szaladt az eredmény után. A második negyedben több hibát vétettünk, amit az ellenfelünk kihasznált, és könnyen szerzett kosarakkal tartani tudta a lépést, sőt, az utolsó másodpercekben Nicole Handford két labdát is szerzett, mindkettőt pontokra váltotta, így hátrányban vonulhattunk az öltözőbe (43–40).
 
      Szünet után koncentráltabban léptünk pályára, majd Annemarie Gödri-Părău és Tyaunna Marshall vezérletével hamar kiegyenlítettünk és a vezetést is visszavettük, illetve hétpontos előnnyel vághattunk neki az utolsó tíz percnek (58–65). A negyedik negyedben a brassóiaknak nem sikerült megszorongatniuk, sőt, az utolsó három percben kosarat sem szereztek, viszont tőlünk Gödri-Părău és Nathalie Fontaine is eredményes volt, így 2012 szeptembere óta 17. alkalommal győztük le a Brassói Olimpia csapatát.
 
      „A szezon előtt tudtuk, hogy lesznek olyan időszakok, amikor néhány napon belül több mérkőzést is játszanunk kell. Örülök, hogy a végén megfelelően tudtunk válaszolni az ellenfélnek és ezzel sikerült győznünk. Azt gondolom, az első félidőben kicsit nyugodtabbak voltunk, mint ahogy kellett volna, hiszen a házigazdák 43 pontot dobtak, mi pedig nem vagyunk az a csapat, aki hagyja, hogy ilyen könnyen pontot szerezzen az ellenfele. A második félidőben jól reagáltunk, megmutattuk az egyéniségünket. Fontos volt ebben a zsúfolt periódusban, hogy jó mérkőzést játszunk, mert Hatay-ban is megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt, akárcsak Brassóban. Tudjuk, hogy fel kell készülnünk a csütörtöki, Pieštanské Čajky elleni mérkőzésre, és ezúttal kicsit több időnk lesz. A lányoknak a szlovák csapat ellen fizikailag, szellemileg és taktikailag is készen kell állniuk” – mondta a mérkőzés után Zoran Mikes, aki a szurkolóknak is köszönetet mondott, hogy Brassóba is elkísérték a csapatot és végig nagyszerű hangulatot varázsoltak a sportcsarnokba. A vezetőedző reméli, a drukkerek csütörtökön is a csapat mellett lesznek, és minden kosárlabda kedvelő ott lesz a Sepsi Arénában.
 
Olimpia: Handford 20, Pesovic 18/3, Dumitrache 7/3, Al Ash Hab, Higgins 11. Cserék: Dănălache, Petrescu, Kazlauskaite 2, Rusu, Pop, Durrett 12, Chirilă. Vezetőedző: Dan Calancea.
 
Sepsi-SIC: Webb 8/6, Kress 8, Marshall 19/6, Gödri-Părău 17/6, Neagu. Cserék: Fontaine 6, Kilin 2, Camilton-Carter 6, Džankić 6, Kovács, Stoenescu 3/3, Huțanu 3/3. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
      A Sepsi-SIC csütörtökön 18 órától a Pieštanské Čajky csapatát fogadja a Sepsi Arénában az Európa-kupa csoportkörének utolsó, 6. fordulójában. A zöld-fehéreknek legalább három ponttal kell győzniük a szlovákok ellen, hogy a D-csoportból másodikként továbbjuthassanak.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat