A Sepsi-SIC a bajnokság egyetlen veretlen csapata


      Egy kiegyensúlyozottabb első negyedet követően, csapatunk akarata érvényesült a folytatásban, így 78–59 (20–15, 20–16, 16–16, 22–12) arányban nyertünk az eddig szintén veretlen Szatmárnémeti VSK vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga 8. fordulójában. A bajnokságban már csak a Sepsi-SIC az egyetlen hibátlan gárda, így hét győzelemmel magabiztosan vezetjük a rangsort.
 
      A mérkőzés első perceiben a házigazdák elemükben voltak, és Andra Mandache kosarainak köszönhetően kisebb előnyt építettek ki, amit egy időkérés után Annemarie Gödri-Părău és Adrienne Webb távoli dobásaival hamar lefaragtunk, majd a negyed végére a vezetést is átvettük (20–15). A folytatásban mindkét csapat részéről voltak kihagyott lehetőségek, viszont Taneisha Harrison technikai szabálytalansága után már hét ponttal vezettünk, amit az első félidő végéig növelni tudtunk, hiszen a védekezésünknek köszönhetően a szatmárnémetiek közel három percig nem találtak a gyűrűbe, miközben zöld-fehér mezes kosárlabdázóink sorozatban 12 pontot szereztek. A Marius Dobă irányította csapat Harrison hárompontosa révén törte meg a kosárcsendet, de ennek ellenére 40–31-re vezettünk a szünetben.
 
      A Szatmárnémeti VSK a harmadik negyedben sem tudott faragni a hátrányából, majd az utolsó tíz percben az egész pályás védelmünknek köszönhetően mindössze 12 pontot szereztek, amire a Zoran Mikes edzette gárda 22 ponttal válaszolt (78–59). Három játékosunk – Webb, Gödri-Părău és Nathalie Fontaine – több pontot (60!) jegyzett, mint a Szatmár megyei csapat összesen, sőt, minden tekintetben a piros-fehérek fölé nőttünk, így megérdemelten húztuk be 19 pontos különbséggel a győzelmet. A Székely Légió is elkísért Szatmárnémetibe, és az első perctől az utolsó sípszóig biztattak, így ezúttal is kivették részüket a sikerből.
 
Szatmárnémeti: Green 8/6, Sfîrlea, Mandache 13/3, Baltic 8, Solopova 8/3. Cserék: Harrison 22/15, Lazăr, Szmutku, Uiuiu, Kádár. Vezetőedző: Marius Dobă.
 
Sepsi-SIC: Webb 19/3, Kress 4, Marshall, Gödri-Părău 19/9, Neagu 6/6. Cserék: Kilin 2, Kovács, Fontaine 22, Hamilton-Carter 4, Džankić 2, Huţanu, Stoenescu. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A Sepsi-SIC szombaton 18.30 órától a Dragan Petricevic irányította Kolozsvári U csapatát fogadja a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga 9. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat