Sepsiszentgyörgy a női mellett, a férfi Román Kupát is megrendezi


      A Román Kosárlabda Szövetség döntésének értelmében 2018 februárjában a Sepsi Aréna lesz úgy a női, mint a férfi kosárlabda fellegvára, viszont utóbbi rendezéséről csak később derülnek ki részletek. A férfiak nyolcas döntőjére 10–13., míg a nőkére 23–25. között kerül sor.

 

      A szövetség november 26-án kisorsolta a férfi, december 4-én pedig a női Román Kupa negyeddöntőinek párosításait. A zöld-fehér mezesek akárcsak a tavaly, idén is a Kolozsvári U csapatával találkoznak a negyeddöntőben, míg az Aradi ICIM kosárlabdázóinak sem lesz könnyű dolguk, hiszen Alexandria alakulatán át vezet az útjuk az elődöntőbe. A Szatmárnémeti VSK negyeddöntőbeli ellenfele a Gyulafehérvári U, illetve a Brassói Olimpia Temesvár ellen biztosíthatja helyét a legjobb négy között. A női csapatok közül csak a Sepsi-SIC jelezte, hogy megszervezné a nyolcas döntőt (Final 8), míg a férfiak esetében a nyolc résztvevő együttes közül egyik sem szerette volna megrendezni a többnapos eseményt.

 

      „A Román Kosárlabda Szövetség döntése alátámasztja, hogy az elmúlt években kosárlabda nagyhatalom lettünk, persze ez a város és a megye támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Az új multifunkcionális Aréna hozománya, hogy ezeket a rangos eseményeket meg tudjuk szervezni, és számunkra mindenképp egy kiváló lehetőség a női mellett a férfi Román Kupa lebonyolítása is. Biztos vagyok benne, hogy a háromszéki emberek kíváncsiak lesznek a mérkőzésekre, és nagyon sokan ki fognak látogatni úgy a férfi, mint a női találkozókra. Külön öröm számunkra, hogy a Kolozsvári U-BT színeiben játszó, sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor újra a megyeszékhelyen léphet pályára. Mivel a szövetség sorozatban második éve is nekünk adta a rendezési jogot, úgy érezzük, hogy elismerik az eddig végzett munkánkat” – mondta Rusz István, a Sepsi-SIC sportmenedzsere.

 

A negyeddöntő mérkőzései:

* férfiak: Galaci Phoenix–Nagyvárad, Nagyszebeni BC–Temesvári BC, FC Argeși Pitești–Kolozsvári U-BT, Temesvári Timba–Bukaresti Steaua EximBank

* nők: Kolozsvári U–Sepsi-SIC, Aradi ICIM–Alexandria, Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári Universitatea, Temesvár–Brassói Olimpia

 

      A férfiaknál a Galaci Phoenix–Nagyvárad párharc győztese a Temesvári Timba–Bukaresti Steaua EximBank mérkőzés nyertesével találkozik az elődöntőben, míg a Nagyszebeni BC–Temesvári BC találkozó nyertese a FC Argeși Pitești–Kolozsvári U-BT meccs győztesével csap össze a döntőbe jutásért.

      A nőknél a Kolozsvári U–Sepsi-SIC mérkőzés nyertese a Temesvár–Brassói Olimpia párharc győztesével játszik az elődöntőben, míg az Aradi ICIM–Alexandria meccs győztese a Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári Universitatea párharc nyertesével csap össze a fináléba jutásért.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat