Az első helyen zártuk az odavágó-sorozatot


      Egy lehengerlő utolsó negyednek köszönhetően, a kétszeres bajnok Sepsi-SIC 82–66 (15–15, 19–17, 23–22, 25–12) arányban diadalmaskodott a Kolozsvári U csapata felett a női kosárlabda Nemzeti Liga 9. fordulójában, így 8 győzelemmel és 16 ponttal a rangsor élén zárta az odavágó-sorozatot.
 
      Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen előbb Tyaunna Marshall volt eredményes, majd Adrienne Webb talált be a hárompontos vonal mögül, de a magabiztos kezdésünk ellenére az ellenfelünk is magára talált. Egy perccel az első negyed vége előtt egykori játékosunk, Amanda Thompson két pontjával a vezetést is átvették, viszont Danielle Hamilton-Carter kosarával egyenlíteni tudtunk (15–15). A folytatásban a kolozsváriak Leslie Vorpahl találatai révén jutottak előnyhöz, viszont Annemarie Gödri-Părău hárompontosa jókor talált utat a gyűrűbe, majd Nathalie Fontaine értékesített két büntetődobást, az első félidő végéig pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok (34–32).
 
      A szünet utáni első percekben sikerült hat ponttal ellépni a Dragan Petricevic irányította együttestől, de zöld-fehér mezes csapatunk a következő három percben nem szerzett újabb kosarat, amit a kincses városiak kihasználtak és sorozatban 10 pontot jegyeztek (46–50). Az utolsó tíz perchez közeledve Gödri-Părău és Marshall vezérletével a Sepsi-SIC újra visszavette a vezetést, amit aztán a mérkőzés végéig nem engedett ki a kezéből. Lányaink támadásban és védelemben egyaránt hengereltek az utolsó játékrészben, hiszen a vendégek huszonöt szerzett pontunkra csak tizenkettővel válaszoltak, így 16. alkalommal győztük le a Kolozsvári U alakulatát.
 
      A szentgyörgyiek legjobbja Gödri-Părău és Marshall volt, akik 20-20 ponttal vették ki részüket a zöld-fehérek idei nyolcadik győzelméből. A Szamos-partiak részéről a 17 pontig jutó Ioana Ghizilă teljesítménye emelkedett ki, illetve Thompson dupla-duplával (14 pont és 10 lepattanó) zárta a mérkőzést egykori csapata ellen.
 
Sepsi-SIC: Webb 15/9, Kress 7, Marshall 20, Gödri-Părău 20/6, Neagu. Cserék: Fontaine 9, Kilin, Hamilton-Carter 4, Džankić, Kovács, Stoenescu, Huțanu 7. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
Kolozsvár: Taylor 5/3, Lovász, Ghizilă 17/6, Vorpahl 11/6, Thompson 14. Cserék: Aursulesei, Voica, Maxim, Bachvarova 4, Kalusic 15/3. Vezetőedző: Dragan Petricevic.
 
A Sepsi-SIC legközelebb csütörtökön 18.30-tól játszik a Sepsi Arénában az Olympiakosz Pireusz csapatával az Európa-kupa playoffkör 1. fordulójának első mérkőzésén. 
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat