Nagyot küzdve győztünk a Olympiakosz ellen


      Egy fordulatos, látványos és izgalmas mérkőzésen nem kis meglepetésre a papíron esélytelenebbnek tartott Sepsi-SIC mintegy 2500 néző előtt, fergeteges hangulatban 59–55 (10–18, 23–13, 8–16, 18–8) arányban legyőzte az Olympiakosz Pireusz csapatát az Európa-kupa playoffkör 1. fordulójának első mérkőzésén. A visszavágóra december 21-én kerül sor Görögországban.
 
      A mérkőzés kezdetén a jól védekező görög kosárlabdázók akarata érvényesült, akik Yvonne Anderson vezérletével az első negyed végére nyolcpontos előnyre tettek szert, viszont a lelkes közönség folyamatos biztatása és a zöld-fehér mezes lányok győzni akarása a folytatásban nehéz perceket okozott az esélyesebbnek tartott Olympiakosz együttesének. A második játékrészben visszajöttünk a játékba többek között Adrienne Webb három triplájának köszönhetően, sőt, egypontos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe (33–31).
 
      Szünet után az Kostas Missas irányította csapat agresszív védekezésével többször is megzavarta a szentgyörgyiek támadójátékát, akik ebben a negyedben csak nyolc pontot szereztek, míg Evanthia Maltsi látványos kosarakkal tartani tudta a görögök előnyét. Az utolsó játékrésznek hatpontos előnnyel vágott neki a vendég együttes, viszont a Sepsi-SIC a fantasztikus szurkolókkal karöltve hengerelt a pályán. A Zoran Mikes edzette alakulat Tyaunna Marshall és Annemarie Gödri-Părău vezérletével két perccel a mérkőzés vége előtt kiegyenlített és megérdemelten győzött (59–55).
 
„Ezen a mérkőzésen az egyik célunk az volt, hogy csökkentsük az Olympiakosz dobószázalékát, ami a csoportmeccseken elérte az 50 százalékot. Ezt sikerült elérnünk, de ezzel a megvalósítással is azt kell mondanom, sokat hibáztunk védekezésben. 55 pontot szereztek, szóval nem volt rossz részünkről a védelem, de néhány szituációban jobban is reagálhattunk volna, amivel talán könnyebben is összejöhetett volna a győzelem. Számunkra az Olympiakosz legyőzése egy hatalmas esemény, nagyon boldogok vagyunk, viszont ez csak az első felvonás volt. A kisebb elkövetett hibákkal együtt is azt gondolom, hogy megérdemelten győztünk, mert az utolsó pillanatig harcoltunk. Néhány támadásban begyűjtött lepattanó sokat számított az utolsó percekben, mert ezekkel megzavartuk a görögöket, annak ellenére, hogy a második vagy harmadik lehetőségünket nem értékesítettük. A mérkőzés elején a szinte telt házat élvezve nyugodtabbak kellett volna legyünk. Tetszik, hogy két negyedet is megnyertünk tíz ponttal. Azt gondolom, hogy egy szép teljesítmény és egy szép játék volt. A második mérkőzést is biztosan fogjuk élvezni” – nyilatkozta a mérkőzés után Zoran Mikes.
 
Sepsi-SIC: Webb 12/12, Fontaine 8, Kress 7/3, Marshall 14, Gödri-Părău 16/3. Cserék: Kilin 2, Hamilton-Carter, Džankić, Kovács, Neagu, Stoenescu, Huțanu. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
Olympiacos: Mazic 3, Chatzinikolaou 5, Anderson 19, Macaulay 6, Kaltsidou 7/3. Cserék: Stamati, Maltsi 15/3, Nikolopoulou, Chalivera, Sotiriou, Spyridopoulou, Balta. Vezetőedző: Kostas Missas.
 
       A Sepsi-SIC, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Máltai Szeretetszolgálat felkérésére a mérkőzésre több néző is plüssjátékokat hozott magával a Sepsi Arénába. A bravúros győzelmet követően a szurkolók elénekelték a Székely himnuszt, majd játékokat és labdákat dobáltak a pályára. A jótékonysági szervezet önkéntesei és a zöld-fehér mezes kosárlabdázók összegyűjtötték az adományokat, amelyeket rászoruló gyermekeknek juttatnak el a kovásznai és tusnádi Szent Ferenc Alapítvány házaiba, árva-, valamint nagycsaládban élő gyermekeinek. A Sepsi-SIC és a Máltai Szeretetszolgálat évek óta gyümölcsöző kapcsolatot ápol, számtalan közös segítő programot valósítottak már meg.
 
A Sepsi-SIC legközelebb vasárnap 18.30-tól játszik a Sepsi Arénában a Temesvár ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga 10. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat