Magabiztos siker az idei utolsó hazai mérkőzésen


      A kétszeres bajnok Sepsi-SIC vasárnap este a papírformát igazolva, 72–50 (20–14, 18–13, 22–3, 12–20) arányú győzelmet aratott Temesvár ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga 10. fordulójában a Sepsi Arénában. A zöld-fehér mezesek továbbra is hibátlanok a bajnokságban, így kilencedik sikerükkel magabiztosan vezetik a pontvadászatot.
 
      Csapatunk kisebb sérülés miatt kénytelen volt nélkülözni Tyaunna Marshall és Kilin Tünde játékát, de a két hiányzó nélkül is hengereltek lányaink. A mérkőzés kezdetén több dobási kísérletünk is kimaradt, majd Ružica Džankić hárompontosa törte meg a jeget. Az első negyed végéig a Béga-partiak próbálták tartani a lépést kosárlabdázóinkkal, majd a második játékrész kezdetén Dlesha Lloyd négy pontjával sikerült két pontra zárkózniuk, viszont szünet előtt együttesünk mesterlövésze, Adrienne Webb háromszor is eredményes volt a hárompontos vonal mögül, így 11 pontos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe (38–27).
 
        A harmadik negyedben a temesvári védelemre Ancuța Stoenescu és Adrienne Webb jelentett komoly veszélyt távoli dobásaival, palánk alatt pedig Andreea Huțanu jeleskedett pontok és lepattanók terén. A szilárd védelmünknek köszönhetően ebben a játékrészben a temesváriak mindössze három (!) pontot jegyezhettek Monika Boriga Brosovszky és Leeza Burdgess révén. Az utolsó tíz percben 33 pontra nőtt az előnyünk, de a mérkőzés végéig hibáinkat kihasználva faragni tudott hátrányából a Mihai Coldea irányította alakulat.
 
       A találkozó legjobbja Adrienne Webb volt, aki 22 pontot szerzett, viszont Ancuța Stoenescu és Nathalie Fontaine teljesítménye is kiemelkedő: előbbi 16, utóbbi pedig 12 ponttal segítette csapatát győzelemhez. A vendégektől Dlesha Lloyd volt a legeredményesebb 20 ponttal.
 
Sepsi-SIC: Webb 22/18, Džankić 7/3, Kress 2, Gödri-Părău 4, Neagu 2. Cserék: Fontaine 12, Kilin, Hamilton-Carter, Mikes 1, Kovács, Stoenescu 16/9, Huțanu 6. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
Temesvár: Lloyd 20/3, Pop, Ivăschescu, Kiriienko 12/3, Burdgess 3. Cserék: Young 1, Bota, Ardelean 2, Pane, Stoiedin 4, Boriga Brosovszky 8. Vezetőedző: Mihai Coldea.
 
      A zöld-fehér mezesek csütörtökön az Olympiakosz Pireusz vendégeként lépnek pályára az Európa-kupa playoffkör 1. fordulójának visszavágóján, majd szombaton a három győzelemmel és hat vereséggel 8. helyen álló Aradi ICIM otthonában játszanak a női kosárlabda Nemzeti Liga 11. fordulójában.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat