Arad elleni győzelemmel zártuk az évet


      Bajnoki címvédő csapatunk végig uralt mérkőzésen aratott 82–58 (12–19, 20–22, 12–26, 14–15) arányú győzelmet az Aradi ICIM vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga 11. fordulójának zárómérkőzésén. A Zoran Mikes irányította kosárlabdázók továbbra is hibátlanok a pontvadászatban, tíz sikerükkel a rangsor élén állnak.
 
      Nem sok ideje maradt a pihenésre a Sepsi-SIC együttesének, hiszen a csütörtöki Olympiakosz Pireusz elleni Európa-kupa mérkőzést követően szombaton már az Aradi ICIM vendégeként álltak pályára. A házigazdák az első negyed közepéig tartani tudták a lépést csapatunkkal, sőt, hibáinkat kihasználva még vezettek is, viszont hamar magukra találtak lányaink, akik hétpontos előnnyel vághattak a második játékrésznek. A folytatásban a mi akaratunk érvényesült, távoli és közeli dobásaink is utat találtak a gyűrűbe, illetve palánk alatt is az ellenfelünk fölé nőttünk.
 
      Szünet után hengereltek a szentgyörgyiek, akik szilárd védelmüknek köszönhetően esélyt sem adtak a Bogdan Bulj edzette csapatnak a felzárkózásra, majd az utolsó tíz perc kezdetén 29 ponttal is vezettünk. Mindegyik zöld-fehér mezes lehetőséget kapott, csapatunk legfiatalabb játékosa, a 18 éves Kovács Renáta pedig idegenben is megszerezte első pontjait és egy gólpasszt is kiosztott.
 
      Együttesünk legeredményesebbje a dupla-duplát (13 pont és 10 lepattanó) jegyző Danielle Hamilton-Carter volt, viszont rajta kívül még négyen szereztek legalább tíz pontot. A hazaiak részéről Porsche Poole és alakulatunk egykori játékosa, Matea Tavic jeleskedett. Ez volt a két csapat 17. egymás elleni mérkőzése, a Sepsi-SIC pedig hetedszer diadalmaskodott, illetve az utóbbi négy összecsapás mindegyikét a szentgyörgyiek húzták be, az ICIM legutóbb 2015 decemberében tudott nyerni.
 
      „Azt gondolom, hogy egy nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség volt az Európa-kupa. Úgy jöttünk Aradra, hogy nem volt időnk erre a mérkőzésre komolyabban készülni, de a játékosaim hozzászoktak ehhez a ritmushoz, és betartották mindazt, amit kértem tőlük. Nem akartuk azokat a hibákat elkövetni, amiket Athénban, most nem siettünk, türelmesen játszottunk, mert idegenben lépésről lépésre kell felépíteni a győzelmet. Amikor az ellenfelünk gyorsabban játszott, akkor reagáltunk rá, de tudtuk, hogy mikor kell lenyugodnunk. Azt hiszem ez nagyon fontos volt számunkra, a játékosok pedig az első pillanattól megfelelően koncentráltak. Bebizonyítottuk, komoly csapat vagyunk, és örülök, hogy a csapat az athéni vereség után jól reagált az Arad elleni meccsen. Azt mondtam a lányoknak, hogy a vesztesek kifogásokat keresnek, a győztesek pedig tisztán és egyszerűen játszanak. Ezzel a hozzáállással léptünk pályára. Letagadtuk, hogy fáradtak vagyunk, bizonyítottunk, nem kerestünk kifogásokat” – nyilatkozta a mérkőzés után Zoran Mikes.
 
Arad: Tavic 14, Coker 3, Ferenczi 6/3, Ciotîr, Hadzovic. Cserék: Mercea 2, Poole 15, Spinean, Nagy 9, Gadarici, Zidaru, Wingate 9. Vezetőedző: Bogdan Bulj.
 
Sepsi-SIC: Webb 11/3, Kress 2, Marshall 14/3, Gödri-Părău 13, Neagu. Cserék: Fontaine 8/3, Kilin 3/3, Hamilton-Carter 13, Džankić 2, Kovács 2, Stoenescu 10/9, Huțanu 4. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
      Zöld-fehér mezes játékosaink néhány napig pihennek, hiszen a bajnokság 12. fordulójában szabadnaposak, legközelebb pedig január 6-án Alexandria ellen lépnek pályára a női kosárlabda Nemzeti Liga 13. fordulójában.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat