Ott folytattuk, ahol decemberben abbahagytuk

oldal nyomtatása2018. 01. 07.

      A bajnoki címvédő Sepsi-SIC 2018-ban ott folytatta, ahol 2017-ben abbahagyta, hiszen egy kiegyensúlyozottabb első negyedet követően, magabiztos játékkal 80–64 (21–22, 18–11, 18–14, 23–17) arányban győzött az Alexandria vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga 13. fordulójában.
 
      A pontvadászatban sorozatban tizenegyedik győzelmét begyűjtő csapatunkat a közel 30 fős Székely Légió ezúttal is elkísérte, a helyszínen biztatta az első perctől az utolsó sípszóig és hatodik játékosként segítették kosárlabdázóinkat. A két csapat 19. alkalommal találkozott egymással, a zöld-fehér mezesek pedig 18. sikerüket ünnepelhették a Teleorman megyeiek ellen. Az első negyedben a Mădălin Piperea irányította alakulat tartani tudta a lépést a védelemben több hibát is elkövető szentgyörgyiekkel, viszont nem sikerült tetemesebb előnyt kiépíteniük, hiszen a támadójátékunkra nehezen találták az ellenszert.
 
      A folytatásban lányaink jobban figyeltek védelemben, majd többek között Ancuța Stoenescu két hárompontosával magunkhoz ragadtuk a vezetést, amit a mérkőzés végéig meg is tartottunk. Az első félidőben hatpontos előnyt építettünk ki, amit a szünet után támadásról támadásra tovább tudtunk növelni. Minden tekintetben az ellenfelünk fölé nőttünk, a távoli és közeli dobószázalékunk egyaránt jobb volt, mint a házigazdáknak, sőt, palánk alatt a magas embereink is hatékonyabban lepattanóztak, a kispadról beálló játékosaink pedig komolyan kivették részüket a győzelemből. Az utolsó tíz percre elfogyott ellenfelünk, akiknek minden pontjára sikeresen válaszoltak a zöld-fehér mezes játékosaink, így nem forgott veszélyben az újabb győzelmünk.
 
      Csapatunk legjobbja a 19 pontot szerző Ancuța Stoenescu volt, aki egyébként ötször volt eredményes a hárompontos vonal mögül, a házigazdák részéről pedig a 22 pontot jegyző Promise Amukamara teljesítménye emelkedett ki.
 
Alexandria: Voicu 7, Bartee 16/6, Podar, Amukamara 22, Vrancic 10/6. Cserék: Mihai 5/3, Manea, Enache, Grbic, Cooper 4/3. Vezetőedző: Mădălin Piperea.
 
Sepsi-SIC: Gödri-Părău 5, Neagu 2, Marshall 18/6, Webb 12/6, Kress 6. Cserék: Huțanu 2, Kilin, Stoenescu 19/15, Jankó, Fontaine 8, Hamilton-Carter 4, Džankić 4. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
      A továbbra is hibátlan és 11 győzelemmel listavezető Sepsi-SIC szombaton 18.30 órától a Gyulafehérvári Universitatea csapatát fogadja a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga 14. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat