Továbbra is őrizzük hibátlan mérlegünket


      A jobb játékerőt képviselő, bajnoki címvédő Sepsi-SIC továbbra is őrzi hibátlan mérlegét a női kosárlabda Nemzeti Ligában, miután a 14. fordulóban végig vezetve, meggyőző játékkal 76–52 (29–16, 14–15, 25–5, 8–16) arányban győzött Gyulafehérvár ellen a Sepsi Arénában.
 
      Kiválóan kezdtük a mérkőzést, többek között Adrienne Webb nagyszerű tripláinak köszönhetően, aki közel kilenc perc alatt hatszor talált be a hárompontos vonal mögül, majd egy közeli kísérlettel már 20 pontnál tartott az első negyed végén. A mesterlövészünk egyedül több pontot értékesített, mint a 16 egységet összekuporgató gyulafehérvári együttes. Az egyik legjobb játékosuk, Jessica January nélkül pályára lépő vendégek többször is tehetetlenek voltak támadásban, így már az első tíz percet követően 13 pontos hátrányba kerültek. A folytatásban sem volt veszélyben a szentgyörgyiek győzelme, és bár a pontatlan passzok megnehezítették a játékot, mindezek ellenére is, megnyugtató különbséggel vonulhattak az öltözőbe (43–31).
 
      A szünetet követően hengereltek a Zoran Mikes irányította kosárlabdázók, akik a szilárd védelmüknek köszönhetően mindössze 5 (!) pontot engedtek a gyulafehérváriaknak, viszont támadásban ezúttal is megállíthatatlan voltak, így már a harmadik negyedben bebiztosították az újabb sikerüket. A házigazdák az utolsó tíz percben még 36 ponttal is vezettek, viszont ezt követően a Manuel Escudero edzette csapat a szentgyörgyiek eladott labdáit kihasználva faragott néhány pontot a hátrányából. A listavezető Sepsi-SIC győzelméhez kétség sem férhetett, hiszen minden mutatóban jobb volt ellenfelénél, sőt, a hazaiak tizenegy hárompontosára, a gyulafehérváriak csak egyszer tudtak válaszolni.
 
      Sorozatban 12. alkalommal győztük le a Fehér megyei csapatot, összességében pedig ez volt a 13. sikerünk ellenük. A zöld-fehérek legeredményesebb játékosa a hét (!) hárompontost értékesítő és 23 pontot szerző Webb volt, aki emellett még 7 lepattanót is begyűjtött, a Gyulafehérvár részéről pedig a 16 pontos Ashley Morrissette jeleskedett.
 
Sepsi-SIC: Webb 23/21, Hamilton-Carter 10, Marshall 9/3, Gödri-Părău 8, Neagu. Cserék: Fontaine 5, Kilin, Džankić 7/3, Kress 2, Kovács, Stoenescu 8/6, Huțanu 4. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
Gyulafehérvár: Morrissette 16, Fodor 10/3, Fleșer, Fleming 12, Radovic 5. Cserék: Omerbasic 3, Ignat, Crăciun 4, Cutaș 2. Vezetőedző: Manuel Angel Rodriguez Escudero.
 
A Sepsi-SIC szerdán 18 órától az egy győzelemmel és tizenegy vereséggel sereghajtó Marosvásárhelyi Sirius vendége lesz a női kosárlabda Nemzeti Liga 15. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat