A zöld-fehérek nyerték a „rangadót”


      Az éllovas Sepsi-SIC megszerezte 15. győzelmét a női kosárlabda Nemzeti Ligában, miután 25 pontos különbséggel, azaz 87–62 (26–6, 20–19, 13–18, 28–19) arányban diadalmaskodott a Szatmárnémeti VSK felett a Sepsi Arénában a bajnokság 17. fordulójában.
 
      A forduló rangadójának kikiáltott, a hibátlan Sepsi-SIC és a második helyen álló Szatmárnémeti VSK közötti mérkőzés már az első tíz perc után eldőlt, hiszen a vendégek csak három percig tudták tartani a lépést a házigazdákkal. A szatmáriak az első negyedben mindössze hat (!) pontot dobtak, amire a Sepsi-SIC 26 egységgel válaszolt, így magabiztos előnnyel várhatta a folytatást. Teodora Neagu hárompontosaival hívta fel magára a figyelmet, a 21 éves kosárlabdázó háromszor talált be a hárompontos vonal mögül, valamint palánk alatt Danielle Hamilton-Carter is problémát okozott a Marius Dobă irányította csapatnak. A szentgyörgyiek a második játékrész elején tovább növelték előnyüket, a 16. percben már 28 ponttal vezettek. A kolozsváriaknak a szünetig sikerült faragniuk hátrányukból, többnyire a zöld-fehérek egykori játékosa, Taneisha Harrison teljesítményének köszönhetően, aki 11 pontot dobott (46–25).
 
      A harmadik negyedben nem a Sepsi-SIC akarata érvényesült, hiszen a Szatmárnémeti VSK kevesebbet hibázott és pontosabban is célzott, így ezt a játékrészt a vendégek nyerték 5 ponttal. A szentgyörgyiek az utolsó tíz percben újra hengereltek, Teodora Neagu és Ancuța Stoenescu kosarainak köszönhetően a 37. percben 33 pontos előnyt építettek ki, viszont a vendég alakulat az utolsó három minutumban kozmetikázni tudott a hátrányán, így 25 pontos vereséggel távozhatott a Sepsi Arénából. A Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK vasárnap 14. alkalommal lépett pályára egymás ellen, ebből előbbi tizenháromszor diadalmaskodott.
 
Sepsi-SIC: Webb 9/6, Kress 4, Marshall 11/3, Gödri-Părău 9, Neagu 14/9. Cserék: Fontaine 6, Kilin 5/3, Hamilton-Carter 13, Džankić 3, Kovács, Stoenescu 13/9, Huțanu. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
Szatmárnémeti: Miller 8, Green 6, Sfîrlea, Mandache 17/3, Harrison 19/3. Cserék: Kádár, Szmutku, Lazăr 6/3, Baltic 6. Vezetőedző: Marius Dobă.
 
A Sepsi-SIC szombaton 15 órától a hét győzelemmel és nyolc vereséggel az ötödik helyen álló Kolozsvári U vendége lesz az alapszakasz utolsó, 18. fordulójában. Az odavágóban a zöld-fehérek hazai közönség előtt 82–66 arányban győztek a Dragan Petricevic irányította csapat ellen.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat