Első helyen zártuk az alapszakaszt


      Megszakadt a címvédő Sepsi-SIC győzelmi sorozata, miután a női kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának utolsó, 18. fordulójában 77–68 (21–20, 22–14, 15–16, 19–18) arányú vereséget szenvedett a Kolozsvári U csapatától a Horia Demian Sportcsarnokban. A zöld-fehérek az aktuális versenykiírásban 15 győzelmet követően maradtak alul az előző idény ezüstérmesével szemben, de ennek ellenére az első helyen zárták az alapszakaszt.

      A Zoran Mikes irányította listavezetőt Kolozsvárra is közel 30 fős Székely Légió kísérte el, akik a szokásukhoz híven az első perctől az utolsó sípszóig buzdították a bajnoki címvédőt. A szentgyörgyiek az első negyed elején még minimális különbséggel vezettek, viszont a Szamos-partiak a folytatásban pontosabban céloztak, így a szünetig kilenc pontos előnyt építettek ki (43–34).

      A harmadik negyedben jól kezdett a Sepsi-SIC, amely a 27. percben öt pontra csökkentette hátrányát, de a sikertelen dobókísérletek miatt nem tudott közelebb férkőzni a kolozsváriakhoz. A zöld-fehérek nyolcpontos hátránnyal kezdték az utolsó tíz percet, ahol egész pályás védekezéssel próbálták hibára kényszeríteni az ellenfelet, ami többnyire sikerült is, de a fordítás nem jött össze, a Kolozsvári U pedig 77–68-re győzött.

      A házigazdák legjobbja a dupla-duplát jegyző (18 pont és 16 lepattanó) Amanda Thompson volt, a Sepsi-SIC részéről Tyaunna Marshall jeleskedett szintén dupla-duplával (23 pont és 10 lepattanó). A mérkőzés egyik érdekessége, hogy a Dragan Petricevic irányította alakulat 33 alkalommal dobhatott a büntetővonaltól, amit 27-szer pontra is váltottak, ezzel szemben a Sepsi-SIC mindössze 10 büntetődobást végezhetett el, amiből három ért pontot.

      A két csapat 19. alkalommal találkozott egymással, a kolozsváriaknak pedig harmadszor sikerült legyőzniük a kétszeres bajnokot, így a fekete-fehérek az ötödik helyen zárták az alapszakaszt. A bajnokságban tavaly április óta nem szenvedett vereséget a Sepsi-SIC, legutóbb a döntő első mérkőzésén kapott ki szintén a Kolozsvári U csapatától.

 

Kolozsvár: Ghizilă 6, Voica 3, Vorpahl 9, Thompson 18, Kalusic 21/3. Cserék: Taylor 8/3, Lovász, Pătruț, Samburska 8, Maxim, Părău 4. Vezetőedző: Dragan Petricevic.

 

Sepsi-SIC: Webb 8/6, Fontaine 10, Marshall 23/3, Gödri-Părău 17/3, Neagu 2. Cserék: Kilin, Hamilton-Carter 2, Džankić, Kress 3, Kovács, Stoenescu 3/3, Huțanu. Vezetőedző: Zoran Mikes.

 

       A bajnokság közel három hétig szünetel az Európa-bajnoki selejtezősorozat miatt, majd február 22–25. között a nyolc legjobb csapat a Sepsi Arénában harcol a Román Kupa elsőségért. A szentgyörgyiektől négyen szerepelnek a román nemzeti csapatban, míg a svéd válogatottban két, a horvátban pedig egy zöld-fehér mezes kosárlabdázó érdekelt. A román válogatott a selejtező 3. fordulójában, február 10-én Finnországgal játszik Helsinkiben, majd a 4. játéknapon, február 14-én Szlovénia ellen bizonyíthatnak Celjében.

 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat