A válogatott játékosok újra a csapattal készülnek


      Véget ért a válogatott szünet a női kosárlabda bajnokságban, így a Sepsi-SIC Európa-bajnoki selejtezősorozatban érdekelt válogatott játékosai visszatértek a csapathoz, és már péntek óta együtt készülnek a február 22–25. között rendezendő Román Kupára.
 
      A zöld-fehér mezes csapatból négyen szerepeltek a román nemzeti csapatban, és a novemberi selejtezőmérkőzésekhez hasonlóan, Dragan Petricevic edző ezúttal is számított Annemarie Gödri-Părău, Ancuța Stoenescu, Kilin Tünde és Teodora Neagu játékára. Az E-csoportban érdekelt román válogatott a selejtező harmadik fordulójában begyűjtötte első győzelmét, miután egy végig uralt mérkőzésen, 80–59 arányban nyert Finnország vendégeként Helsinkiben. A Sepsi-SIC csapatkapitánya, Annemarie Gödri-Părău 16 pontot dobott, 2 lepattanót gyűjtött és 6 gólpasszt osztott ki, Ancuța Stoenescu 10 ponttal és 3 lepattanóval, Kilin Tünde 1 lepattanóval és 1 gólpasszal, míg Teodora Neagu 2 ponttal, 2 lepattanóval és 1 gólpasszal segítette csapatát győzelemhez.
 
      A román nemzeti együttes a selejtező negyedik fordulójában Celjébe utazott, ahol a Szlovén csapattal mérkőzött meg, majd egy kiegyensúlyozott találkozót követően nyolcpontos, 78–70 arányú vereséget szenvedett. A Sepsi-SIC játékosai ezúttal is játéklehetőséget kaptak, míg Gödri-Părău (13 pont, 4 lepattanó, 6 assziszt) és Stoenescu (6 pont, 1 lepattanó, 2 assziszt) a pontszerzésből is kivette a részét. Románia egy győzelemmel és három vereséggel a kvartett harmadik helyén áll, novemberben pedig Franciaország és Finnország csapatát fogadja az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik és hatodik fordulójában.
 
      A svéd csapatban is szerepelt Sepsi-SIC-játékos, Nathalie Fontaine és Danielle Hamilton-Carter révén, akik Olaszország és Horvátország ellen léptek pályára. Az olaszoktól hazai környezetben kikaptak 47–69-re, Fontaine 8 ponttal, 2 lepattanóval és egy gólpasszal zárta a találkozót, míg Hamilton-Carter nem kapott lehetőséget. A folytatásban Svédország a horvát alakulatot fogadta Stockholmban, ahol begyűjtötte harmadik győzelmét is, miután 63–55-re győzött Horvátország ellen. Fontaine és Hamilton-Carter is játéklehetőséget kapott, előbbi pedig 4 pontot szerzett, 1 lepattanót gyűjtött és 2 alkalommal hozta helyzetbe társait. A selejtező első két mérkőzésén a horvát válogatottban szereplő Ružica Džankić, ezúttal csak a bővített keret tagja volt.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat