Huszonhat pontos győzelem a negyeddöntőben


      A kétszeres kupagyőztes Sepsi-SIC végig uralt mérkőzésen, magabiztos játékkal, 78–52-re győzött a Kolozsvári U ellen a női Román Kupa negyeddöntő második mérkőzésén. A zöld-fehérbe öltözött lelátókon helyet foglaló Székely Légió és a kosárlabda-kedvelők ezúttal is kitettek magukért és kiváló hangulatot teremtettek.
 
      A szentgyörgyiek és a kolozsváriak legutóbb a február 3-án, a bajnokság alapszakaszának utolsó, 18. fordulójában találkoztak, akkor utóbbiak 77–68-ra győztek, megtörve a zöld-fehérek veretlenségi sorozatát. A csütörtöki nyolcas döntő negyeddöntő mérkőzésén Tyaunna Marshall a Sepsi-SIC vezére volt, többek között neki köszönhetően az első negyedben csapata tíz perc elteltével tizenegy pontos előnyt épített ki (24–13). A Zoran Mikes irányította kosárlabdázók a folytatásban sem lassítottak, a festékben egyértelműen jobbak voltak Andreea Huțanu és Nathalie Fontaine játékának következtében, így a pontosabban játszó szentgyörgyiek tovább növelték fölényüket az ezúttal tehetetlen Szamos-partiakkal szemben (41–25).
 
      Szünet után is a zöld-fehérek akarata érvényesült, akik hatékony védekezésükkel komoly fejtörést okoztak a kolozsváriaknak, hiszen a harmadik negyedben mindössze 11 pontot kaptak. A Dragan Petricevic edzette csapat eladott labdáit kihasználva, a szentgyörgyiek ellentámadásokból könnyed kosarakat szereztek, így 27 pontos előnnyel vághattak neki az utolsó játékrésznek (63–36). A Sepsi-SIC négy perccel a mérkőzés vége előtt már 32 egységgel is vezetett, viszont a fekete-fehér mezeseknek a hajrában sikerült néhány pontot faragniuk hátrányukból (78–52). A mérkőzés legjobbja Tyaunna Marshall volt, aki 22 ponttal vette ki részét a győzelemből, de figyelemre méltó Nathalie Fontaine 17 pontja is.
 
      „Boldog vagyok, hogy bejutottunk az elődöntőbe. Veszítettünk Kolozsvár ellen a legutóbbi bajnoki mérkőzésen, így nagyon motiváltan léptünk pályára a válogatott szünetet követő első meccsen. Energikusan léptünk pályára, és szeretnénk, ha ez az egész tornán érvényes lenne a játékunkra. Az első félidőben Kolozsvár Vorpahl nélkül maradt, de úgy gondolom, hogy előtte és utána is kézben tartottuk a mérkőzést. Megmutattuk, amit akartunk egy hatalmas energiával. A játékosok tekintélyt érdemelnek azért, ahogy játszottak. Örülök, hogy továbbjutottunk, és készen fogunk állni szombatra. Temesvár jó játékot mutatott Brassó ellen. Ők más stílusú kosárlabdát játszanak, mint mi. Mi agresszívebbek vagyunk. Az első negyeddöntőn lassabb tempóban játszottak, de mi másképp játszunk, és remélem, hogy szombaton a mi stílusunk kerül ki győztesen” – mondta a mérkőzés után Zoran Mikes vezetőedző. 
 
Kolozsvár: Taylor 12, Ghizilă 7, Vorpahl 2, Thompson 6, Părău 5. Cserék: Lovász, Pătruț, Samburska 10/6, Voica 5/3, Maxim, Kalusic 5. Vezetőedző: Dragan Petricevic.
 
Sepsi-SIC: Webb 9, Hamilton-Carter 4, Marshall 22/6, Gödri-Părău 10, Huțanu 5. Cserék: Fontaine 17, Kilin 4, Džankić 2, Kress 2, Kovács, Neagu, Stoenescu 3/3. Vezetőedző: Zoran Mikes. 
 
      A Sepsi-SIC az elődöntőben a Brassói Olimpia csapatát 71–62 arányban legyőző Temesvár ellen játszik. A mérkőzést szombaton 17.15-től rendezik a Sepsi Arénában. A városi autóbuszok a pénteki negyeddöntőkre (Aradi ICIM–Alexandria, Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári U) 16.40-kor és 19.30-kor, míg szombaton az elődöntőkre 16.30-kor, 16.45-kor és 19.30-kor indulnak.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat