Szatmárnémeti VSK ellen játszunk a döntőben


      A kétszeres kupagyőztes Sepsi-SIC bejutott a Román Kupa fináléjába, miután az elődöntő első mérkőzésén 79–62-re legyőzte a Temesvári MSC csapatát a Sepsi Arénában. A szombati második találkozón a Szatmárnémeti VSK 91–62 arányban győzött az Aradi ICIM ellen, így a piros-fehérek hét év után újra kupadöntőt játszhatnak.
 
      A zöld-fehér mezesek az elődöntőben több hárompontos kísérletet értékesítettek, mint kétpontost, sőt az első negyedben utóbbiból egyet sem dobtak, viszont a második játékrészben magukhoz ragadták a kezdeményezést. Az egész pályás letámadással nehéz perceket okoztak a temesváriaknak, akiknek a pontatlan passzait kihasználva, ellentámadásból könnyű kosarakat szereztek. 
 
      A Béga-partiak az első tíz percben tartani tudták a lépést a házigazdákkal, sőt nyolc perc elteltével hét ponttal vezettek, a szentgyörgyiek pedig a kezdeti hibák ellenére, a hárompontos dobásoknak köszönhetően felzárkóztak (20–24). A Sepsi-SIC a folytatásban ellentámadásokra alapozott, majd sorozatban 17 pontot szerzett, viszont a vendégek öt percen keresztül nem találtak a gyűrűbe, így kilencpontos hátránnyal vonulhattak szünetre (44–35). 
 
      A zöld-fehérek a harmadik negyedben tovább növelték előnyüket, hiszen a fizikai fáradtság rányomta bélyegét a temesvári kosárlabdázók teljesítményére, akik egyre többet hibáztak és pontatlanabbul is céloztak (64–46). A Temesvári MSC az utolsó tíz percben maradék energiáját is mozgósította, de nem tudott problémát okozni a hosszabb kispaddal és jobb játékoskerettel rendelkező házigazdáknak, akik a mérkőzésen tizennégy alkalommal találtak be a hárompontos vonal mögül, kétpontosokból pedig tizenhármat értékesítettek (79–62).
 
      „Boldog vagyok, hogy a Sepsi-SIC újra kupadöntőbe jutott, viszont azt hiszem, nem kellett volna szenvednünk az első negyedben, de megtörtént. Örülök, hogy sikerült a játékosokat kicsit pihentetnem, így senki nem volt sok ideig a pályán. Ez azt jelenti, hogy a döntőben megfelelő energiánk lesz. Ha ránézek a statisztikára, azt látom, hogy a dobásaink 38 százalékát értékesítettük. Ha zónavédekezés ellen támadsz, és nincs megfelelő egyensúly a közeli és távoli próbálkozások tekintetében, akkor problémáid lehetnek. Pozitívum, hogy 14 kosarat értékesítettünk a hárompontos vonal mögül, de a magas embereinknek a festékben jobban kell figyelniük a befejezésnél” – mondta Zoran Mikes vezetőedző.
 
      „Egy olyan mérkőzés volt, ahol igazán harcoltunk. A mérkőzés kezdetén nehezen lendültünk játékba, viszont a második félidőt erősen zártuk, kerestük a lehetőséget a szabad dobásokra, amiket az ellenfél védelme engedett számunkra. Örülünk ennek a győzelemnek, de még egyszer szeretnénk ünnepelni a döntőben” – fogalmazott a mérkőzésen 8 (!) hárompontost szerző Adrienne Webb.
 
Sepsi-SIC: Webb 26/24, Kress, Marshall 10, Gödri-Părău 7/3, Huțanu 4. Cserék: Fontaine 8, Kilin 5/3, Hamilton-Carter 2, Džankić 4/3, Kovács, Neagu, Stoenescu 13/9. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
Temesvár: Lloyd 31/12, Pop 4, Ardelean 4, Boriga-Brosovszky 3/3, Burdgess 13. Cserék: Filip, Lupu, Badi, Pane, Stoiedin 7. Vezetőedző: Mihai Coldea.
 
A Sepsi-SIC vasárnap 17.30-tól a Szatmárnémeti VSK csapatával játszik a női kosárlabda Román Kupa fináléjában. A döntőre két autóbusz indul a Sepsi Arénába, az első 16.30-kor, a második pedig 16.50-kor. Az autóbuszok a mérkőzések vége után is a szurkolók rendelkezésére állnak.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat