Háromból három: a Szatmárnémeti VSK is térdet hajtott


      Győzelemmel zárta az Alexandrián sorra kerülő háromnapos teremtornát a bajnoki címvédő Sepsi-SIC, amely vasárnap fölényesen játszva, 93–56 (21–9, 25–18, 29–14, 18–15) arányban legyőzte a Szatmárnémeti VSK csapatát.
 
      A zöld-fehérek a teremtorna utolsó napján a Szatmár megyeik ellen léptek pályára, és a Marius Dobă irányította csapat ellen az első perctől az utolsó sípszóig kiválóan védekeztek. A rövid kispaddal rendelkező szatmáriak nem okoztak gondot a szentgyörgyieknek, akik az első negyed utolsó három percében sorozatban nyolc pontot szórtak, miközben egyet sem kaptak. A címvédő a folytatásban tovább növelte előnyét, így 19 pontos vezetéssel vonulhatott az öltözőbe (46–27).
 
      A Sepsi-SIC a harmadik negyedben is komoly fölényben játszott, így már csak az volt kérdéses, hogy hány ponttal diadalmaskodik a kupadöntős ellenfele felett. A szatmári együttesnek esélye sem volt a felzárkózásra, a szentgyörgyi viszont a három másodperces területben toronymagasan jobban voltak, illetve hatékonyan használták ki ellenfelük eladott labdáit. Az utolsó tíz percben már semmi nem változott, így a Sepsi-SIC idénybeli 19. győzelmét is behúzta, valamint 15. alkalommal győzték le a Szatmárnémeti VSK csapatát. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Danielle Hamilton-Carter volt, aki 18 pontot szerzett, viszont további négy zöld-fehér mezes is legalább tíz ponttal zárta a találkozót.
 
      A női kosárlabda Nemzeti Liga alapszakasza véget ért, a címvédő pedig 19 győzelemmel és egy vereséggel az első helyen zárt, így a hamarosan rajtoló rájátszásban a nyolcadik pozíciót megszerző Gyulafehérvári U ellen játszik, ahol a negyeddöntőben az egyik fél két győzelméig tart a küzdelem.
 
Szatmárnémeti: Green 7/3, Kádár, Lazăr 17/9, Baltic 10, Harrison 15/3. Cserék: Sfîrlea, Szmutku 3/3, Denson 4. Vezetőedző: Marius Dobă.
 
Sepsi-SIC: Webb 7/3, Mijović 11/3, Marshall 17/3, Gödri-Părău 15/3, Neagu. Cserék: Fontaine 10, Kilin 6, Hamilton-Carter 18, Kress 3, Kovács, Stoenescu 6/6, Huțanu. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
      A második teremtorna eredményei: Alexandria–Sepsi-SIC 61–85, Brassói Olimpia–Kolozsvári U 73–64, Sepsi-SIC–Brassói Olimpia 104–56, Szatmárnémeti VSK–Alexandria 76–81, Szatmárnémeti VSK–Sepsi-SIC 56–93, Alexandria– Kolozsvári U 57–70.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat