Kolozsvár ellen játszunk a döntőbe jutásért


      A Sepsi-SIC bejutott a női kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjében, miután a negyeddöntő második mérkőzésén 93–57-re (20–15, 18–10, 26–19, 29–13) győzött a Gyulafehérvári U vendégeként.
 
      A bajnoki címvédő kissé hullámzó teljesítménnyel rukkolt elő az első negyedben. A szentgyörgyiek az 5. percben Kovács Renáta kosarával nyolcpontos előnyt építettek ki, a folytatásban pedig a házigazdáknak sikerült felzárkózniuk többnyire Jessica January játékának köszönhetően, viszont Tyaunna Marshall kosaraival őrizte előnyét a vendég csapat. A második játékrész elején egyenlítettek a Fehér megyeiek, majd a következő négy percben nem találtak a gyűrűbe, így a Sepsi-SIC egy tízpontos sorozattal újra nagyobb fölényre tett szert, és 13 pontos vezetéssel vonulhatott az öltözőbe (38–25).
 
    A zöld-fehérek a harmadik negyedben hatékonyan céloztak a hárompontos vonal mögül, az utolsó tíz percet megelőzően már 20 ponttal vezettek. A gyulafehérváriak szellemileg és fizikailag is elfáradtak a negyedik negyedre, így semmilyen akadályt nem tudtak a Zoran Mikes irányította csapat elé gördíteni.
 
       A zöld-fehérek támadójátéka mellett a védelemükre sem lehet panasz, hiszen mindegyik negyedben húsz pont alatt tartották ellenfelüket, illetve az első mérkőzéshez hasonlóan, ezúttal is a cserejátékosok teljesítménye jelentette a különbséget: a hazaiak mindössze 8 pontot szereztek, a szentgyörgyiek pedig 44 egységgel járultak hozzá a győzelemhez.
 
      Mind a tizenkét Sepsi-SIC játékos kosarat szerzett, a legeredményesebb zöld-fehér mezes a 17 pontig jutó Kilin Tünde volt, viszont Carley Mijović és Tyaunna Marshall hatékonysága is figyelemre méltó, mindketten 15 ponttal segítették csapatukat.
 
Gyulafehérvár: Fodor 11, Fleșer 7/3, January 21/3, Crăciun 6, Fleming 4. Cserék: Agache, Plăvițu, Ignat, Arsenic 8, Cutaș, Bobar. Vezetőedző: Manuel Angel Rodriguez Escudero.
 
Sepsi-SIC: Webb 12/12, Marshall 15, Mijović 15/3, Gödri-Părău 6, Neagu 1. Cserék: Fontaine 11, Kilin 17/9, Džankić 2, Kress 4, Kovács 2, Stoenescu 6/6, Huțanu 2. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
       A bajnoki címvédő az elődöntőben a Kolozsvári U csapatával találkozik. A Dragan Petricevic irányította együttes a negyeddöntő első mérkőzésén 72–71, a másodikon pedig 78–75 arányban győzött Alexandria ellen. Az elődöntő április 6-án kezdődik a magasabban rangsorolt együttes, vagyis a Sepsi-SIC otthonában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat