Magabiztos győzelem az elődöntő első mérkőzésén


      Győzelemmel kezdte a női kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjét a címvédő Sepsi-SIC, miután péntek este végig vezetve, 97–69-re (23–13, 26–12, 19–28, 29–16) nyert a Kolozsvári U ellen a Sepsi Arénában.
 
      A csapatok a pénteki mérkőzést megelőzően az idényben eddig négyszer találkoztak egymással, háromszor a szentgyörgyi kosárlabdázók diadalmaskodtak, míg a fekete-fehér mezesek egyszer nyertek. A házigazdák egy hétpontos sorozattal kezdték a meccset, majd a vendégeknek a kezdeti problémákat áthidalva három perccel az első negyed vége előtt sikerült egyenlíteniük. A folytatásban a zöld-fehérek akarata érvényesült, és sikerült kihasználniuk, hogy ellenfelük percekig pontképtelen, így 23–13-ra vezettek a második játékrészt megelőzően.
   
      A Zoran Mikes irányította csapat nem engedte ki kezéből az irányítást, a zöld-fehérek erőcsatárai és centerei palánk alatt hatékonyabbak voltak, így a mérkőzés alatt 64 pontot szereztek a festékben, ezzel szemben a kolozsváriak csak 22 egységet jegyeztek, valamint a címvédő játékosai az ellentámadásokat és az eladott labdákat is jobban kihasználták, ennek köszönhetőn 24 ponttal vezettek a szünetben (49–25).
 
      A harmadik negyed elején a Sepsi-SIC ott folytatta, ahol abbahagyta, és pillanatok alatt 30 pontra növelte előnyét, viszont a pontszerzéssel addig küszködő kincses városiak magukra találtak, néhány távoli dobással faragtak hátrányukból, majd a hazaiak védelmi hibáit kihasználva behúzták ezt a játékrészt. Az első félidőhöz hasonlóan, az utolsó felvonásban is a zöld-fehérek bizonyultak jobbnak, így magabiztos játékkal 28 pontos győzelmet arattak, és mindössze egy győzelem választja el őket az újabb döntőbe jutástól.
 
      A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 19 pontot szerző Nathalie Fontaine volt, aki emellett még 9 lepattanót is begyűjtött, valamint a zöld-fehérek ausztrál centere, Carley Mijović dupla-duplával (14 pont és 10 lepattanó) zárta a találkozót. Az elődöntő második mérkőzésén, csütörtökön 18 órától a Sepsi-SIC a Kolozsvári U vendége lesz a Horia Demian Sportcsarnokban.
 
Sepsi-SIC: Webb 9/3, Marshall 12, Mijović 14, Gödri-Părău 7, Neagu 8/6. Cserék: Fontaine 19/3, Kilin 2, Hamilton-Carter 4, Džankić 10, Kovács, Stoenescu 10/6, Huțanu 2. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
Kolozsvár: Taylor 15/3, Samburska 16/6, Voica, Thompson 8, Părău 3. Cserék: Lovász, Pătruț, Ghizilă 16/9, Maxim, Kalusic 11. Vezetőedző: Dragan Petricevic.
 
      Az elődöntő másik ágán a Szatmárnémeti VSK hazai környezetben 101–60 arányban diadalmaskodott a Brassói Olimpia felett. A párharc második mérkőzését szintén csütörtökön rendezik a D. P. Colibași Sportcsarnokban.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat