Harminc pontos győzelemmel kezdtük a döntőt


       A kétszeres bajnok Sepsi-SIC magabiztos, 76–46 (22–12, 17–16, 17–10, 20–8) arányú győzelmet aratott a Szatmárnémeti VSK felett a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének első mérkőzésén. A címvédő az idei ötödik összecsapását is megnyerte a Marius Dobă irányította csapattal szemben, összességében pedig ez volt a szentgyörgyiek tizenhatodik sikere a piros-fehérek ellen.
 
      Jól kezdett a házigazda, sorozatban 9 pontot szerzett, és hiába kapaszkodott a vendég csapat, mert a zöld-fehér mezesek fizikailag és taktikailag is jobbnak bizonyultak. A Sepsi-SIC a hárompontos dobásoknak és az ellentámadásoknak köszönhetően folyamatosan növelni tudta előnyét, emellett a hazaiak védelme is kemény diónak bizonyult a vendégek számára, ez pedig az eredményen is meglátszik, hiszen a második negyed kivételével, 15 pont alatt tartották ellenfelüket.
 
       A második játékrész kiegyenlített játékot hozott, viszont a három másodperces területben egyértelműen a szentgyörgyi csapat dominált, sőt a mérkőzés során a Sepsi-SIC cserejátékosai 34 pontot hoztak össze, a Szatmárnémeti VSK kispadról pályára lépő kosárlabdázói pedig 10 egységet termeltek. A hazaiak már az első félidő végén 11 ponttal vezettek, majd a szünetet követően tovább hengereltek. Zoran Mikes csapatának féltávról és a hárompontos vonal mögül is kétszer annyi sikeres dobása volt, mint a szatmáriaknak, akik emellett még lepattanók tekintetében is jóval elmaradtak a címvédőtől. A zöld-fehérektől ezúttal is minden kosárlabdázó pályára lépett, és magabiztos játékuknak köszönhetően harminc pontos győzelemmel kezdték a finálét, így összesítésben 1–0-ra vezetnek.
 
      A finálé első mérkőzésének legjobbja a 18 pontig jutó Ancuța Stoenescu volt, aki a hárompontos vonal mögül ötször is pontosan célzott, viszont rajta kívül Annemarie Gödri-Părău dupla-duplával (10 pont és 10 lepattanó) zárt, illetve Carley Mijović 11 pontot szerzett.
 
Sepsi-SIC: Webb 9/9, Marshall 9, Mijović 11/3, Gödi-Părău 10, Neagu 3/3. Cserék: Kilin 2, Hamilton-Carter 4, Džankić 6, Kress 4, Kovács, Stoenescu 18/15, Huţanu. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
Szatmárnémeti: Green 6/3, Sfîrlea, Solopova 9/6, Mandache 7/3, Denson 14. Cserék: Uiuiu, Oláh, Kádár, Szmutku, Lazăr, Baltic 5, Harrison 5/3. Vezetőedző: Marius Dobă.
 
      Az egyik csapat három győzelméig tartó párharc második összecsapását szombaton 19 órától rendezik a Sepsi Arénában. A mérkőzésre 18 és 18.15 órakor indulnak autóbuszok a Gólya utcai végállomástól, majd az Állomás negyed érintésével mennek ki a sportlétesítményhez. A buszokat a meccs után is igénybe lehet venni.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat