Sok volt a hiba, negyedik mérkőzés is lesz


      Nem sikerült a harmadik mérkőzésen lezárni a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjét, hiszen a címvédő Sepsi-SIC egy kiegyenlített találkozón az utolsó percben 68–60 (17–17, 17–19, 17–12, 17–12) arányban maradt alul a Szatmárnémeti VSK csapatával szemben a Both Katalin Sportteremben.
 
      A Székely Légió ezúttal is elkísérte a szentgyörgyieket, fantasztikus hangulatot varázsoltak a sportterembe és az eredmény alakulásától függetlenül folyamatosan biztatták Zoran Mikes együttesét. Már a mérkőzés első perceiben izgalmasan alakult az eredmény, a zöld-fehérek minden kosarára válasz érkezett a házigazdáktól, sőt a jól célzó Andra Mandache révén még a vezetést is átvették, viszont a szentgyörgyiek a negyed végére felzárkóztak. A folytatásban is kiegyenlített játékot produkáltak a csapatok, viszont a szünetre a Sepsi-SIC vonulhatott kétpontos előnnyel.
 
      A Zoran Mikes irányította gárda a harmadik játékrészben jobban kezdett, ám a negyed második felében sokat hibázott, így a hazaiaknak sikerült kiegyenlíteni és a vezetést is átvették. Az utolsó tíz perc kezdetén hét pontra növelte előnyét a Szatmárnémeti VSK, viszont a zöld-fehérek Danielle Hamilton-Carter és Carley Mijović kosaraival egyenlíteni tudtak. Ezután mindkét csapat sokat hibázott, kimaradtak a dobási kísérletek, majd a háromperces kosárcsendet Taneisha Harrison törte meg. A mérkőzés utolsó két percében jobban koncentrált a Marius Dobă edzette csapat, Marina Solopova és Brittany Denson a három másodperces területben többször is eredményesek voltak, ezekre pedig a Sepsi-SIC már nem tudott válaszolni, így nyolcpontos vereséget szenvedett.
 
      A zöld-fehér mezesek görcsösen játszottak, támadásban és védelemben sem a tőlük megszokott lehengerlő játékot mutatták, ezzel szemben a szatmáriak kihasználták az előttük adódó lehetőségeket, és a kezdő, valamint a kispadról érkező játékosaik is több pontot szórtak. A Sepsi-SIC ebben az idényben hetedszer játszott a Szamos-parti csapattal, viszont most először szenvedett vereséget. 
 
      „Buta mérkőzést játszottunk, az első pillanattól kezdve siettünk. Túl sok eladott labdánk és rossz döntésünk volt, és ez az elsődleges ok, amiért veszítettünk. Fontos, hogy tudjuk, melyek voltak a hibáink, remélem, készen állunk majd a következő mérkőzésre, és győzni tudunk. Fontaine a háta miatt nem játszott. 2–0-ra vezettünk, és úgy gondolom, hogy vele vagy nélküle, de képesek vagyunk megnyerni ezt a bajnokságot. A döntő előtt azt mondtam, az egyetlen célunk, hogy a három győzelmet begyűjtsük, de erre még van egy újabb esélyünk” – nyilatkozta Zoran Mikes vezetőedző.
 
Szatmárnémeti: Green 5/3, Sfârlea, Mandache 18/6, Denson 18/6, Harrison 8. Cserék: Uiuiu 3, Oláh, Kádár, Szmutku, Solopova 14/3, Lazăr, Baltić 2. Vezetőedző: Marius Dobă.
 
Sepsi-SIC: Webb 11/9, Marshall 11, Mijović 15/6, Gödri-Părău 8/3, Neagu 3. Cserék: Kilin, Hamilton-Carter 7, Džankić, Kress, Kovács, Stoenescu 3/3, Huţanu 2. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A finálé negyedik mérkőzése pénteken 18.15-től lesz a Both Katalin Sportteremben. A mérkőzést a Marosvásárhelyi és a Kolozsvári Rádió élőben közvetíti. A párharc az egyik csapat három győzelméig tart.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat