Târgoviște legyőzésével kezdtük az idényt


Târgoviște legyőzésével kezdtük az idényt
     A címvédő Sepsi-SIC 32 pontos győzelemmel kezdte a 2018–2019. évi kosárlabda szezont, miután a Sepsi Arénában 101–69 arányban diadalmaskodott Târgoviște felett a Nemzeti Liga A-csoportjának 1. fordulójában.
 
    A zöld-fehér mezes csapat már az első pillanattól kezdve magához ragadta a kezdeményezést, azonban a vendégek az első negyedben még tartani tudták a lépést. A folytatásban már a szentgyörgyi kosárlabdázók akarata érvényesült, Ioana Ghizilă és Angelika Slamová egy-egy hárompontosával kezdődött a második játékrész, majd a palánk alatt jól teljesítő Kristina Higgins játékára nem volt ellenszere Cătălin Tănase csapatának, így a házigazdák 13 pontos előnnyel vonulhattak szünetre (44–31).
 
      A csapatok a harmadik felvonásban kiegyenlített játékot produkáltak, a hazaiak pontatlan passzait többnyire Ancuța Stoenescu váltotta kosárra, így a vendégeknek sikerült faragniuk a hátrányukból. A fizikai fáradtság rányomta bélyegét a Dâmbovița megyeiek játékára, a zöld-fehérek pedig az utolsó negyedben átgázoltak ellenfelükön, hiszen tíz perc alatt 35 pontot szereztek. A Sepsi-SIC legeredményesebb játékosa a dupla-duplával záró (22 pont és 15 lepattanó) Kristina Higgins volt, viszont Ioana Ghizilă (22 pont) és Peyton Whitted (21 pont) teljesítménye is figyelemre méltó.
 
      A Zoran Mikes irányította kosárlabdázók a második fordulóban, október 13-án az Aradi ICIM vendégeként lépnek pályára, majd október 20-án a Brassói Olimpia ellen játszanak a Sepsi Arénában.
 
Sepsi-SIC: Pasic 11/3, Ghizilă 22/15, Demeter 6, Ioachim, Șipoș 1, Solopova 2, Gödri-Părău 10, Slamová 6/3, Kovács, Whitted 21/6, Jankó, Higgins 22. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Târgoviște: Kilin 5/3, Tănase, Chivu 4, Coker 4, Irimia 10/3, Cristea, Ghiță 8, Stoenescu 29/18, Vati, Poole 7, Toma 2, Vaida. Vezetőedző: Cătălin Tănase.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat