Győztünk Aradon


Győztünk Aradon
      A címvédő Sepsi-SIC szezonbeli első idegenbeli mérkőzését is megnyerte, miután az Aradi ICIM vendégeként 68–58 (23–21, 10–14, 18–13, 17–10) arányban diadalmaskodott a női kosárlabda Nemzeti Liga A-csoportjának 2. fordulójában.
 
      A zöld-fehér mezesek Kristina Higgins kétpontosaival kezdték a mérkőzést, válaszul a másik oldalon Teodora Neagu volt eredményes a hárompontos vonal mögül. Az első negyedben kiegyenlített játékot produkáltak a csapatok, a fegyelmezetten játszó szentgyörgyi csapat rendre válaszolni tudott a házigazdák pontjaira. A Zoran Mikes irányította együttes a folytatásban többet hibázott és pontatlanabbul célzott, azonban Kovács Renáta triplájával, majd Peyton Whitted kosarával őrizte minimális előnyét. A háromszéki csapat a második játékrész utolsó két percében nem talált a gyűrűbe, így a Miljan Medved edzette kosárlabdázók Brankica Hadžović és Adela Mercea révén kétpontos előnnyel vonulhattak szünetre (35–33).
 
      A harmadik felvonás elején a címvédő kihasználta, hogy az aradi csapat több mint két percig nem talált a gyűrűbe, így hamar ledolgozta hátrányát, majd Whitted kosarával átvette a vezetést, amelyet a mérkőzés végéig fokozatosan növelni tudott. A szentgyörgyi csapat lepattanók, gólpasszok és szerzett labdák tekintetében is ellenfele fölé nőtt, több pontot értékesített ellentámadásból, továbbá a kispadról pályára lépő játékosai is hatékonyabbak voltak. A zöld-fehér mezesek legeredményesebb játékosa a 14 pontot szerző és 15 lepattanót gyűjtő Higgins volt. A Târgoviște után az Aradi ICIM is fejet hajtott, így a címvédő négy ponttal az A-csoport rangsorának első helyén áll.
 
Arad: Dzombeta 8/6, Fodor 5, Neagu 8/6, Burdgess 6, Hadžović 19/6. Cserék: Ardelean 7/3, Mercea 3/3, Ciotîr 2, Bartók, Rotariu, Péter. Vezetőedző: Miljan Medved. 
Sepsi-SIC: Pašić 6, Ghizilă 5/3, Gödri-Părău 9/3, Whitted 15/3, Higgins 14. Cserék: Solopova 8/3, Kovács 5/3, Slamová 6, Șipoș, Demeter, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.
 
A Sepsi-SIC a következő fordulóban a Brassói Olimpia ellen lép pályára. A mérkőzést október 20-án, szombaton rendezik a Sepsi Arénában.
 

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat