Kiütéses győzelem Brassó ellen


Kiütéses győzelem Brassó ellen
      A címvédő Sepsi-SIC 96–57 (30–11, 27–20, 21–10, 18–16) arányú győzelmet aratott a Brassói Olimpia felett a Sepsi Arénában a női kosárlabda Nemzet Liga A-csoportjának 3. fordulójában. A zöld-fehérek továbbra is hibátlanok, három győzelmükkel a rangsor első helyén állnak.
 
      A házigazda jól kezdett, hiszen zsinórban 14 pontot szórt, a Biljana Pesovic nélkül játszó vendégek közel négy perc elteltével szerezték meg az első kosarukat, Candice Warthen törte meg a jeget. A szentgyörgyi csapat nem sokkal később Angelika Slamová büntetődobásaival 20 pontra növelte előnyét, majd a fölényben játszó zöld-fehérek a folytatásban is érvényesítették akaratukat, a rövid kispaddal rendelkező Olimpia védekezésben és támadásban is elmaradt a címvédőtől (57–31).
 
      Slamová hárompontosával kezdődött a harmadik felvonás, míg Kristina Higgins egyértelműen uralta a palánk alatti területet, így a szentgyörgyi együttes 37 pontos előnyt tudatában kezdhette az utolsó tíz percet. A negyedik negyed elején Anca Șipoș egy triplával és egy büntetődobással válaszolt Amira Al Ash Hab kosarára, a Sepsi-SIC pedig lehengerlő játékkal, megérdemelt győzelmet aratott.
 
      Zoran Mikes vezetőedző minden kosárlabdázónak játéklehetőséget adott, bemutatkozott Jankó Edit és Ioachim Adrienn is. A zöld-fehér mezesek minden szempontból jobbak voltak ellenfelüknél, ellentámadásból nem kevesebb, mint 38 pontot szereztek, több lepattanót gyűjtöttek, valamint távolról és féltávról egyaránt hatékonyabban céloztak. A hazaiak legeredményesebb játékosa a 18 pontos Angelika Slamová volt, illetve Kristina Higgins a harmadik mérkőzését is dupla-duplával (17 pont és 11 lepattanó) fejezte be.
 
Sepsi-SIC: Ghizilă 5/3, Gödri-Părău 7/3, Slamová 18/6, Whitted 16/3, Higgins 17. Cserék: Pašić 9, Demeter 8, Ioachim, Șipoș 4/3, Solopova 8/6, Kovács 2, Jankó 2. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Brassó: Arsenic 11, Ferenczi 2, Podar 23/12, Warthen 4, Bartee 4. Cserék: Crasnic, Pesovic, Szmutku 2, Al Ash Hab 11, Filip. Vezetőedző: Dan Calancea. 
 
A Sepsi-SIC csütörtökön 19 órától az Európa-kupában is bemutatkozik. A D-csoport 1. fordulójában az orosz WBC Enisey látogat a Sepsi Arénába.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat