Kedvezőtlenül alakult az első mérkőzésünk


Kedvezőtlenül alakult az első mérkőzésünk
      Csapatunk bal lábbal kezdett az Európa-kupában, hiszen a D-csoport 1. fordulójában 73–54 (17–8, 19–9, 23–22, 14–15) arányban kikapott az orosz WBC Enisey együttesétől. A mérkőzésre mintegy 2500 kosárlabda-kedvelő látogatott ki, a szurkolótábor pedig fantasztikus hangulatot teremtett a Sepsi Arénában.
 
      Az első dobási kísérletek mindkét részről kimaradtak, majd Ioana Ghizilă szerezte meg a mérkőzés első kosarát, amire a vendégek hamar válaszoltak. A szentgyörgyi csapat a folytatásban néhány percig tartani tudta a lépést ellenfelével, azonban a WNBA-ben is megforduló Myisha Haines-Allen vezérletével az oroszok kisebb előnyt építettek ki, amelyet a második felvonásban tovább növeltek. A házigazdák a védelmi hibák és a kihagyott lehetőségek miatt az első félidő végére 19 pontos hátrányba kerültek.
 
      A szünet után kiegyenlítettebb játékot produkáltak az együttesek, viszont a WBC Enisey nem engedte ki a kezéből az irányítást, a Zoran Mikes irányította kosárlabdázók távoli dobásokkal próbáltak faragni a hátrányukon, ám a 20 kísérletből mindössze kétszer találtak a gyűrűbe a hárompontos vonal mögül, és ellentámadásból sem szereztek pontot. A harmadik játékrész közepén az orosz csapat Stephanie Mavunga kétpontosával már 25 egységgel vezetett, de a hazaiaknak a hátralévő időben sikerült csökkenteni a hátrányukat, ám ekkor már borítékolható volt az oroszok győzelme.
 
Sepsi-SIC: Ghizilă 6, Gödri-Părău 9, Slamová 3/3, Whitted 7, Higgins 10. Cserék: Pašić 9, Demeter, Șipoș, Solopova 8/3, Allen 2, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Enisey: Mavunga 20, Hines-Allen 15/3, Goldyreva 2, Vorobeva 4, Namok 5/3. Cserék: Dorosheva 2, Grigoreva 10/6, Kiryanova 2, Ponamarchuk 4, Dorovskikh, Marchenkova 9/3. Vezetőedző: Olga Shuneikina.
 
A zöld-fehér mezesek vasárnap 17 órától a Kolozsvári U vendégeként lépnek pályára a Horia Demian Sportcsarnokban a női kosárlabda Nemzeti Liga A-csoportjának 4. fordulójában.

counter create hit

Flag Counter

© Copyright sepsi-sic.ro, 2012-2017. Minden jog fenntartva.
Webdesign: www.voidart.ro

 

sitemap   |   kapcsolat